Grijă pentru angajați: Ford introduce exoscheleți pentru muncitorii din 15 uzine

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 08.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford introduce exoscheleți mecanici pentru muncitorii din 15 uzine aflate în șapte state. Costumul susține partea superioară a corpului în sarcinile care presupun ridicarea mâinilor deasupra capului și ajută la reducerea stresului fizic.

La finalul anului trecut, Ford a demarat un proiect special dedicat angajaților din uzine. Oficialii producătorului american au propus folosirea unui exoschelet mecanic pe care muncitorii să îl utilizeze în anumite situații.

Exoscheletul susține partea superioară a corpului în sarcinile care presupun ridicarea mâinilor deasupra capului. De cele mai multe ori, aceste activități se soldează cu probleme medicale. Costumele oferă protecție și sprijin împotriva accidentărilor și a oboselii prin faptul că reduc presiunea pe care activitățile efectuate în mod repetat o aplică în timp asupra corpului.

Exoscheletul a fost dezvoltat în urma unui parteneriat cu producătorul de echipamente robotice Ekso Bionics și poată numele de EksoVest. Acum, oficialii Ford au anunțat că angajații din 15 uzine aflate în șapte state vor primi astfel de costume gata să-i ajute zilnic.

"Să asamblezi un vehicul este o muncă dificilă din punct de vedere fizic. Ne pasă de angajați și încercăm să-i ajutăm să-și facă treaba mai ușor și în același timp să reducem stresul fizic la care sunt supuși", a declarat un oficial Ford.

Angajații Ford spun că exoscheletul este confortabil întrucât are o masă totală mică și nu este voluminos.

Astfel, costumul le permite mișcarea brațelor cu ușurință indiferent de operațiunile pe care aceștia le execută.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru