Grupul Fiat-Chrysler vrea să vândă Magneti Marelli pentru trei miliarde de euro

de Bogdan Mirică
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat-Chrysler vrea să vândă compania Magneti-Marelli pentru suma de trei miliarde de euro. Banii vor fi folosiți pentru a achita datoriile grupului și pentru a investi în dezvoltare.

Achiziția completă a conglomeratului american Chrysler, dar și reorganizarea ambelor companii într-o entitate nouă, denumită Fiat-Chrysler Automobile (FCA), a fost destul de costisitoare pentru italieni.

Nevoia de bani l-a determinat pe Marchionne să caute soluții alternative de finanțare și una dintre ele era un joint-venture cu un alt mare gigant auto.

Planurile lui Sergio Marchionne pentru o alianță cu General Motors scârțâie

Zvonurile privind o eventuală colaborare cu General Motors nu s-au concretizat, iar acum Sergio Marchionne își dorește să vândă unul dintre cei mai importanți furnizori auto din lume, parte a grupului FCA: Magneti Marelli.

Esential 3 miliarde de euro este suma pe care Sergio Marchionne vrea să vândă furnizorul Magneti Marelli.
204 milioane de euro este profitul înregistrat de Magneti Marelli în anul 2014.
Potrivit unor surse din interiorul companiei, Marchionne nu va ceda Magneti Marelli pentru mai puțin de trei miliarde de euro.
Până acum, cea mai mare ofertă nu a depășit 2.5 miliarde de euro și a venit din Statele Unite.

Dacă Marchionne nu primește suma cerută, ar putea vinde doar acțiuni din cadrul Magneti Marelli. Cu acești bani, FCA va achita datoriile și va susține un program de investiții ambițios, de 48 de milioane de euro, orientat către dezvoltarea Fiat și Chrysler.

În prezent, Magneti Marelli are 38.000 de angajați în 19 țări și a obținut încasări de 6.5 miliarde de euro în anul 2014, cu un profit de 204 milioane de euro.

via wcf

Comentarii (1)

  • Era de asteptat. Au nevoie disperata de bani. N-au mai scos si ei un model serios de un car de ani. Sper sa apara un nou Punto si Bravo.
    Deocamdata toate modelele Fiat si-o iau din toate directiile.
    20 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru