Grupul Jaguar Land Rover va primi un imprumut de 335 de milioane de euro

De Iulian Cazacu
Publicat Sambata, 27.02.2010
Banca Europeana pentru Investitii a acordat companiei Tata Motors, detinatoarea grupului Jaguar Land Rover, un imprumut de 335 de milioane de euro.

Esential

66 milioane de euro este profitul grupului Jaguar Land Rover in 2009.

Tata Motors a primit de la Banca Europeana pentru Investitii un imprumut de 335 de milioane de euro pentru investitii in eficientizare modelelor actuale cat si pentru dezvoltarea de modele hibride. Primul hibrid pe care il vor dezvolta cei de la Jaguar Land Rover este bazat pe XJ, urmat apoi de o versiune electrica a aceluiasi model.

Imprumutul este amortizabil in opt ani, conform BEI. "Acest imprumut va ajuta atat la progresul Jaguar Land Rover in conditiile actuale ale pietei auto, cat si la cresterea volumului de productie si de vanzare", declara Ravi Kant, vice presedintele Tata Motors.

Conducerea Tata Motors spune ca imprumutul va imbunatati situatia financiara a grupului britanic. Jaguar Land Rover a inregistrat pierderi de 61 de milioane de euro in al treilea trimestru din 2009, dar profitul a crescut la sfarsitul anului la 66 de milioane de euro. Vanzarile grupului Jaguar Land Rover au crescut in 2009 cu 68%, la 165.000 de unitati, cele mai mari vanzari fiind inregistrate pe piete din Rusia, Europa, Statele Unite si China.

Via | Leftlanenews.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru