Grupul PSA pregătește revenirea Opel în Rusia: brandul german părăsise piața rusească în 2015

de Paul Cosma
Miercuri, 27.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA a anunțat revenirea brandului Opel în Rusia, producția urmând să aibă loc la uzina din Kaluga. Cumpărat de PSA în 2017, Opel părăsise Rusia în 2015, pe vremea când era deținut de General Motors.

PSA a anunțat în această săptămână că vrea să-și crească vânzările cu 50% în afara Europei, până în 2021, și să-și poziționeze brandurile pe noi piețe.

Peugeot ar urma să fie relansat pe piața americană, Citroën va ajunge în India, în timp ce Opel va reveni în Rusia.

Grupul PSA ia în calcul ca producția modelelor Opel în Rusia să aibă loc la uzina din Kaluga, însă nu a luat încă nicio decizie finală în acest caz.

Brandul Opel a fost retras de pe piața din Rusia, în 2015, de către fostul proprietar General Motors, pe fondul unei crize a pieței respective. Opel a fost cumpărat de PSA în 2017, iar grupul francez dorește revenirea Opel în Rusia.

Fabrica din Kaluga este deținută de PSA în proporție de 70%, restul de 30% dintre acțiuni fiind în posesia Mitsubishi. Anul trecut, uzina a produs circa 38.000 de unități pentru Peugeot, Citroen și Mitsubishi.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Costel
    vasile cel bland sa ocroteasca opel !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru