Grupul Renault România are de astăzi o fundație: primul proiect este plantarea a 30.000 de copaci până în 2019

de Daniel Popescu
Luni, 11.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault România a anunțat lansarea unei fundații al cărei prim obiectiv este plantarea a 30.000 de copaci până în 2019, număr care simbolizează vânzările de mașini noi înregistrate în România anul trecut.

Grupul Renault România a anunțat luni înființarea unei fundații cu același nume care își propune pe termen lung să sprijine diverse inițiative în sprijinul societății. Planurile vizează inclusiv proiecte cu privire la protecția mediului și siguranța rutieră, dar și acces facil la artă și cultură prin cinematografie, artă și cultură franceză.

Primul proiect al Fundației Groupe Renault România este un parteneriat cu asociația "Plantăm fapte bune în România" prin care Renault va contribui activ la plantarea a 30.000 de copaci la nivel național până la sfârșitul anului 2019. În total, oficialii "Plantăm fapte bune în România" estimează că suprafața totală ocupată de cei 30.000 de copaci va fi de aproximativ 6 hectare.

Copacii vor fi plantați pe terenuri forestiere degradate, care prezintă risc de alunecare sau sunt supuse deșertificării, dar și pe terenuri din interiorul orașelor.

"Până la sfârşitul anului 2019, alături de partenerii noştri de la Plantăm fapte bune în România, vom susține cu material săditor plantarea a 30.000 de copăcei la nivel național.

Numărul acestora nu a fost ales întâmplător. Anul trecut, graţie programului REMAT, au fost vândute aproape 30.000 de vehicule noi, care respectă normele de protecție a mediului", a declarat Antoine Doucerain, președintele Fundației Groupe Renault România și director general Groupe Renault România.

Prezent la evenimentul de lansare, Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, a dezvăluit că în acest an s-au acordat până acum aproximativ 450 de tichete Rabla Plus pentru achiziționarea de mașinile electrice și plug-in hybrid. Statul acordă un bonus de 10.000 de euro pentru achiziționarea unei mașini electrice și de 5.000 de euro pentru o mașină plug-in hybrid.

Via Renault

Comentarii (8)

  • Foarte frumos, se aude pe la ministerul mediului ? Sau nu va lasa justitia sa plantati copaci ? Ziceam si eu.
    12 0
  • Bravo RENAULT ROMANIA!!!
    Daca sti ca poluezi, atunci planteaza copaci!
    Eu unul poluez (chiar si cu un Renault), dar am curtea plina de copaci... si voi mai planta atata timp cat poluez... (asta-i ptr Edikkk si nu numai) .
    10 1
  • Ce să zic, frumos din partea lor. Dar ce facem, că vin hoții de lemne și taie toată munca lor. Ar trebui să facă și un contract cu Légion étrangère, să le păzească arborii plantați. Că jandarmeria plătită din banii noștri are alte preocupări, cum ar fi apărarea infractorului Dragnea.
    8 0
  • apreciez munca lor. la cate paduri dispar in fiecare zi mai avem nevoie si de plantari.
    ps: poate cu ocazia asta incearca si grupul renault sa faca masini mai nepoluante, ca benzinele lor sunt horror la testele de emisii
    0 5
  • @sandu

    Tie iti este ciuda ca fac motoare mai bune pe benzina?

    Ideea ar fi totusi sa fie plantati in locuri unde solul permite, sa te duci altfel in fiecare an sa plantezi copaci in acelasi loc degeaba, ar fi cam aiurea!

    Dar ce este aiurea in toata treaba asta, plantam copaci degeaba is luam fonduri de la UE... si ne dam singuri la mu!e ! Ca de obicei.

    Dar asa este in rRomalesnia, si ne place, ca doar ''ne ocupa tot timpul'', vorba unei persoane care o stimam la un moment dat.
    1 1
  • Privind de pe margine, fără vreo influența de la televiziuni, sâmbătă seara a fost locul în care s-au intalnit hoții cu proștii, este greu de stabilit altă concluzie.
    9 1
  • AM,
    Dacă nu vă cer prea mult, îmi puteți spune dacă se fac presiuni politice asupra voastră? De ce ați cenzurat comentariile mele și ale lui Inexorabil? Vă pot ajuta cu ceva?
    1 0
  • mircea
    @LR
    Suntem pe un site auto, puteți discuta câte vreți despre mașini. Dar politica și atacurile la persoană care derivă de obicei din discuțiile off-topic n-au ce să caute aici. Vreau să respirăm. Mulțumesc pentru înțelegere. Nu e prima dată când aflați asta, iar Inexorabil o știe prea bine.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru