Grupul Volkswagen anunță cea mai mare ofensivă din istorie: gamă de 19 SUV-uri, dintre care 7 vor apărea până în 2018

de Daniel Popescu
Luni, 08.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va avea o gamă de 19 SUV-uri, dintre care 7 vor fi lansate până în 2018. Primele pe listă sunt Volkswagen T-Roc și Seat Arona, care vor fi dezvăluite în acest an.

Popularitatea de care se bucură în prezent SUV-urile determină Grupul Volkswagen să pună accent pe lansarea unui număr semnificativ de astfel de modele în următorii ani, ca parte a strategiei complexe de a trece peste celebrul scandal Dieselgate.

După ce am asistat la lansările lui Volkswagen Atlas și a sosiei sale chinezești Teramont, dar și a versiunii Allspace pentru Tiguan, Grupul german a dezvăluit planuri ambițioase pentru următorii ani.

Astfel, Grupul Volkswagen va lansa 7 SUV-uri până la sfârșitul anului 2018, iar în anii următori gama va ajunge la un total de 19 SUV-uri. Germanii afirmă că două dintre ele vor fi lansate chiar în acest an și, din informațiile anterioare, știm că este vorba despre Volkswagen T-Roc și Seat Arona.

SUV-urile nu reprezintă însă singurul segment asupra căruia Volkswaten își îndreaptă atenția. Astfel, Grupul Volkswagen va lansa în acest an 10 modele, dintre care 5 sunt complet noi, iar celelalte 5 generații noi sau facelift-uri.

Nu în ultimul rând, Volkswagen pregătește nouă modele noi pentru piața chineză până în 2018, iar cele mai multe dintre ele vor fi produse local și vor fi electrificate, în timp ce Statele Unite vor avea parte de două modele noi în fiecare an până în 2020.

Pe de altă parte, Volkswagen a confirmat că a finalizat update-ul software pentru peste jumătate dintre mașinile din Europa afectate de scandalul Dieselgate, iar procesul va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • În ianuarie parcă urmau să lanseze 60 de modele noi anul ăsta. Se cam încurcă în planuri băieții.
    8 14
  • Lexmark
    2.0 TDI si 2.0 SDI se pun ca doua modele diferite?
    Sunt si eu curios...
    8 6
  • @ztle, in articol si tilu precizeaza clar ca e vorba de suv-uri. Pe langa suv uri vw mai produce si alte categori... Cred ca tu te-ai incurcat mai rau.
    9 3
  • @Auto citez din articol: "SUV-urile nu reprezintă însă singurul segment asupra căruia Volkswaten își îndreaptă atenția. Astfel, Grupul Volkswagen va lansa în acest an 10 modele, dintre care 5 sunt complet noi, iar celelalte 5 generații noi sau facelift-uri."

    Deci 10 + 19 = 60. Das auto.
    5 5
  • nu scapati amanuntul: este vorba de grupul VW deci se aduna ce lanseaza skoda, vw, seat si parca iese socoteala
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru