Grupul Volkswagen deţine 55.9% din acţiunile MAN

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 09.07.2011
Grupul german Volkswagen devine acţionar majoritar în cadrul producătorului de autocamioane MAN, unde va deţine 55.9% din acţiuni.

Grupul Volkswagen a achiziţionat săptămâna aceasta încă 25.4% din acţiunile producătorului german de autocamioane MAN. Astfel, grupul german devine acţionar majoritar în cadrul MAN unde va deţine 55.9% din acţiuni. În luna mai a acestui an, Grupul Volkswagen se lăuda cu cele 30.5% din acţiunile nemţilor, lucru care îi obliga să continue ofensiva asupra producătorului de autocamioane.

Prin această mutare, germanii vor să devină lideri de piaţă în segmentul autocamioanelor. În prezent, Volvo şi Daimler deţin fiecare 21% din piaţa mondială de autocamioane, iar Scania şi MAN au împreună, 30 de procente.

"Grupul Volkswagen este mai mult decât mulţumit de ceea ce a obţinut. Drept rezultat, obiectivul nostru de a realiza legături substanţiale între MAN, Scania şi Volkswagen, în interesul acţionarilor, angajaţilor şi clienţilor, este mult mai aproape", a declarat Martin Winterkorn, director executiv Volkswagen.

Via | Reuters

Comentarii (6)

  • Jürgen Klopp
    Nemtii astia devin din ce in ce mai tari!
    16 3
  • Gigi Contra
    Din cate stiu MAN este o companie germana, cu sediul central in Munchen. Chiar pe site-ul lor oficial este specificat acest lucru!!!
    14 0
  • @ gigi contra
    asa este, automarket confunda MAN cu SCANIA
    6 0
  • MAN este producator german
    4 0
  • dupa ce ca dati stirea asta dupa o saptamana de cand a aparut,mai si confundati cetatenia MAN.Rusine!
    5 0
  • da
    sînt curios în cît timp nea Cornel Șocariciu va întoarce armele și va trece de la suedezii MAN la nemții MAN.

    Dom' Cornel, haide bre nițel afară din casă că s-au supărat suedejii pă nemți și modifică prostia din text
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru