Grupul Volkswagen estimează livrări-record pentru 2018: “Efectele WLTP au început să dispară în Europa”

de Paul Cosma
Duminica, 16.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a livrat aproape 10 milioane de mașini către clienții săi, în primele 11 luni din 2018, în creștere ușoară față de anul trecut. Nemții spun că efectele WLTP au început să dispară în Europa și estimează livrări-record la nivel global pentru anul în curs.

Un total de 9.92 milioane de vehicule construite sub umbrela grupului Volkswagen au ajuns la clienți în perioada ianuarie-noiembrie 2018, potrivit datelor oficiale publicate de VW.

Grupul german a înregistrat o creștere de 1.8% în perioada menționată, cu toate că livrările din noiembrie au scăzut cu 5.4% la nivel global.

“Creșterea livrărilor la nivel global pe parcursul acestui an este un rezultat respectabil. În noiembrie, am constatat o reducere a efectelor WLTP în Europa. Suntem încrezători că vom încheia anul cu un rezultat ușor mai bun față de recordul din 2017, în ciuda provocărilor pieței actuale,” a declarat Christian Dahlheim, directorul de vânzări al grupului VW.

În luna noiembrie, livrările VW au scăzut la nivel european cu 3%, la un nivel de 353.000 de unități. De altfel, livrările grupului german au scăzut în aproape toate regiunile, mai puțin în America de Sud, unde nemții au avut o creștere de 5.4%.

Per total, în luna noiembrie, grupul Volkswagen a livrat 940.900 de mașini, cu 5.4% mai puțin față de luna noiembrie 2017 (995.000).

Via VW

 

Comentarii (3)

  • Fara alehas
    Bravo ! Multe si ,,bune,,. Never vw !!!
    12 3
  • pe cine intereseaza cate masini vinde VW? de ce nu apar astfel de stiri si despre Toyota sau Renault-Nissan? Credeti ca doar VW trebuie sa auzim in fiecare zi de cateva ori?
    10 3
  • Nicolae
    Calul de dar nu se cauta la dinti; site-ul este gratuit pentru noi, dar trebuie sa traiasca cumva, si asa apar stirile cu VW ... simplu. Noi doar trebuie sa invatam sa citim printre randuri :).
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru