Grupul Volkswagen testează un sistem de parcare autonomă: tehnologia va debuta pe modelele de serie în 2020

de Cornel Șocariciu
Luni, 16.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen testează un sistem de parcare autonomă în aeroportul din Hamburg. Nemții își doresc ca această tehnologie să fie introdusă pe modelele de serie începând cu 2020.

Grupul Volkswagen vrea ca tu să nu îți mai pierzi timpul prin parcări căutând un loc liber. Testele pentru un astfel de sistem de parcare autonomă au început deja și se desfășoară în cadrul parcării din aeroportul din Hamburg.

Sistemul se ghidează cu ajutorul unei hărți digitale și a unor imagini amplasate în dreptul locurilor de parcare. Grupul german a instalat aceste sisteme pe modelele produse de Audi, Porsche și Volkswagen.

"Parcarea autonomă poate avea o contribuție importantă pentru a dezvolta un proces de mobilitate lipsit de stres. Ne dorim ca această tehnologie să devină accesibilă unui număr cât mai mare de clienți", a declarat un oficial Volkswagen.

În primă fază, testele sunt realizate într-o zonă în care publicul nu are acces. În același timp, inginerii testează o serie de situații reale astfel încât să colecteze date despre sistem.

Cea de-a doua fază implică testarea vehiculelor în parcări în care au acces și alți șoferi.

Vehiculele care integrează această funcție de parcare autonomă sunt echipate cu un sistem activ pentru recunoașterea mediului extern. Această tehnologie este capabilă să detecteze obiecte și să reacționeze în funcție de situație: ocolire, frânare sau oprire completă.

Prima versiune a acestui sistem de parcare autonomă ar urma să fie introdusă pe modelele de serie în 2020.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru