Salonul Auto de la Geneva 2016

GT Zero va fi numele primului concept creat de Italdesign Giugiaro sub orânduire Volkswagen

Publicat Duminica, 28.02.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 0
GT Zero va fi numele primului concept creat de Italdesign Giugiaro sub orânduire Volkswagen - Poza 1
GT Zero va fi numele primului concept creat de Italdesign Giugiaro sub orânduire Volkswagen - Poza 2
După ce Volkswagen a cumpărat de la Giorgetto Giugiaro restul acțiunilor pe care designerul italian le mai avea în compania care-i poartă numele, Salonul Auto de la Geneva va aduce primul concept conceput independent de designerii angajați de germani. Numele său: GT Zero.

Casele de design auto din Italia obișnuiesc să iasă la rampă cu produse noi - în principal concepte care oferă o deschidere estetică nouă - în cadrul Salonului Auto de la Geneva, care are loc anual la începutul lunii martie. Și chiar dacă nu oferă modele de serie, Italdesign Giugiaro, Pininfarina și celelalte nume cunoscute între designerii și carosierii italieni atrag întotdeauna privirile la standurile proprii, pentru că de obicei vorbim de mașini cu linii cu adevărat spectaculoase.

Ei bine, ediția 2016 a Salonului Auto care are loc la granița dintre Franța și Elveția va găzdui premiera mondială a unui concept special semnat de Italdesign Giugiaro. Denumit oficial GT Zero, prototipul a fost dezvăluit deocamdată printr-un teaser video și unul foto care ne oferă o idee legată de silueta de coupe-GT a acestuia.

Salonul Auto de la Geneva va fi primul pentru Italdesign Giugiaro în noua poziție a companiei italiene, care din vara anului trecut a fost preluată complet de Grupul Volkswagen. Prin achiziția acțiunilor pe care le mai avea Giorgetto Giugiaro, Volkswagen Group a devenit proprietarul exclusiv al casei italiene de design, în fruntea căreia l-a instalat pe Filippo Perini, fost designer-șef Lamborghini.

De altfel, noul GT Zero este primul produs desenat sub bagheta lui Perini.

Anul trecut, Italdesign Giugiaro prezenta la Salonul de la Geneva conceptul GEA, un coupe cu patru uși și patru motoare electrice a căror putere totală ajunge la 775 CP.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru