Guvernul schimba denumirea taxei auto

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 13.12.2007
"Taxa pentru poluarea de la autoturisme" va fi noua denumire a taxei auto de la 1 ianuarie 2008.

Esential

2007 este anul in care s-a introdus taxa de prima inmatriculare.

Guvernul va schimba, incepand cu anul viitor, denumirea taxei auto, din "taxa speciala de prima inmatriculare" in "taxa pentru poluarea de la autoturisme", pe motiv ca aceasta a fost primita cu reticenta de opinia publica, dar si pentru a marca foarte clar scopul pentru care a fost introdusa.

"Motivul pentru care s-a propus schimbarea denumirii taxei speciale de prima inmatriculare este acela ca cetatenii au primit-o cu reticenta, probabil neintelegand ca este o taxa menita sa aduca bani pentru programe de protectie a mediului, si nu una pentru un serviciu al statului, si anume inmatricularea de masini", anunta Mediafax citand surse guvernamentale.

Intentia de a schimba denumirea taxei a fost anuntata miercuri seara, in discutia de la Guvern a premierului Tariceanu si a ministrilor Mediului si Finantelor cu reprezentanti ai organizatiilor nonguvernamentale de protectie a mediului, pe tema taxei auto.

Taguri: taxa

Comentarii (7)

  • alecstm
    taxa de mediu
    sa-mi spuna si mie dl. ministru ala destept, din taxele astea de prima inmatriculare, mai nou taxa de mediu, cati copaci s-au plantat? Cred ca este o cifra record in europa, ea fiind 0. Deci, unde se duc banii ?
    0 0
  • ....sila
    ...dap...alta Marie cu aceeasi palarie...va mai uimeste ceva:))?
    0 0
  • texxa
    daca e vorba de taxa de mediu atunci se va plati in functie de gradul de poluare al masini si de vechime .Deci sub aceleasi preturi ,deci nici o speranta de a lua masini second din UE mai ieftine .......
    0 0
  • flo 1954
    nerusinare
    pentru noi conteaza cat e taxa mai degraba decat cum o cheama . in plus e interesant de stiut care e destinatia banilor . daca nu cumva sunt folositi pentru acoperirea marilor gauri de la asigurari sociale . un guvern nerusinat care ne-a amagit cu taxa unica si acum inventeaza biruri noi . pe cand impozitul pe respiratie , transpiratie (aici ar face oarece bani!!) , si altele asemenea ?? d. tariceanu isi protejeaza afacerea personala cu o nesfarsita nerusinare . daca e taxa pe poluare ar trebui inclusa in impozitul anual si sa fie platita de TOTI proprietarii de autoturisme in functie de un singur criteriu (nivel euro - non euro , 1, 2, 3, 4, 5) iar redistribuirea sa fie facuta catre cei ce schimba vechiturile de asemenea proportional (mai mult pentru non euro si mai putin euro 1 , 2) . pentru a evita aducerea de 'rable' era bun criteriul de vechime (regula cu max. 8 ani) simplu de inteles si aplicat .
    0 0
  • carbon
    tx auto
    actualul guvern impinge nesimtirea dincolo de orice limita ,toate actiunile lor de pana acum au fost facute impotriva cetatenilor si a vointei lor.Masurile bune in folosul populatiei(nu imi amintesc) daca au fost s-au facut la presiunile politice ale psd.Sunt convins ca aceasta taxa va disparea odata cu guvernul.Adica probabil la 1 ian 2009 pana atunci sa auzim numai de bine si sa ne cumparam masini sh din tara.
    0 0
  • TARICEANU
    FRAERILOR
    UITATI DE TAXA DE PRIMA INMATRICULAR ACUM E ALTCEVA-TAXA DE MEDIU-DAR TOT TRE SO PLATITI,SI FIRMELE UNDE SUNT EU ACTIONAR TOT ASA VOR VINDE MASINILE CA PINA ACUM,,,,MIE BANI TOT IMI VIN,,,,,,HAHAHHA
    0 0
  • Corbul
    bani stransi dupa TPI / TM
    O intrebare pt d-ul Tariceanu , toti copacii care s-au defrisat, din ce motive s-au tatiat asa de multi ? de ce au distrus mediu , doar voi ati avut puterea decizia, PARLAMENTUL ..cu legile voastre ... si acum ce faceti... ne scoateti bani din buzunare sa plantati cea ce a-ti tait ? Esti chiar nesimtit, un ingamfat, rasfatatul lu mama .. al doile bombonel esti .. .. pe matusa ta cum o cheama ? Taxina ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru