Guvernul va crea o bază de date a maşinilor pentru care se plăteşte timbrul de mediu

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernanţii vor să creeze o bază de date cu toate automobilele din România, pentru a gestiona cu uşurinţă situaţia generată de timbrul de mediu.

Esential 3 ministere trebuie să se coordoneze pentru a realiza o bază de date coerentă, conform cerinţelor vice-premierului României.
Guvernul vrea să repare problemele de birocraţie legate de timbrul de mediu prin formarea unei baze de date privind autovehiculele înmatriculate sau transcrise care intră sub incidenţa acestei taxe, informează colegii de la Capital. Mai exact, ANAF va gestiona informatic o bază de date care va fi coordonată de Ministerul de Finanţe, Ministerul Mediului şi Ministerul Afacerilor Interne, din care va putea afla cu certitudine informaţii cheie despre vehiculele înmatriculate în România. Noua bază de date ar însemna un sistem centralizat, ceea ce nu există în prezent, care vizează atât proprietarul efectiv al vehicului, cât şi dotările, motorizarea sau situaţia cu plata timbrului de mediu.

Noua bază de date solicitată de Liviu Dragnea (viceprim-ministrul României), ministrul finanţelor publice, ministrul afacerilor interner şi ministrul mediului şi schimbărilor climaterice le va oferi autorităţilor acces la specificaţiile din cărţile tehnice ale tuturor vehiculelor înmatriculate în România, aceştia putând oferi un răspuns capabil în privinţa situaţiei vehiculului respectivi privind plata timbrului de mediu, a impozitelor şi a eventualelor amenzi. Cuantumul timbrului de mediu, plata taxei de poluare în trecut şi chiar eventuala recuperare a acesteia vor putea fi aflate din această bază de date pregătită de autorităţi.

Urmareste Automarket
Ordinul care solicită constituirea acestei evidenţe a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr.
406, din 5 iulie 2013. Pentru moment, reprezentanţii Guvernului României nu au specificat când va fi gata această bază de date, ce companie va realiza suportul informatic al acesteia şi ce se va întâmpla în momentul în care vor fi detectate nereguli în sistem. Această bază de date este o veste bună pentru cei care vor să cumpere o maşină rulată înmatriculată în România şi, în general, pentru cetăţenii care respectă legea. O parte din problemele birocratice care puneau cetăţenii pe drumuri ar putea fi eliminate graţie noului sistem, cu toate că autorităţile vor să creeze această evidenţă informatică doar pentru a rezolva problemele legate de timbrul de mediu, ceea ce prezintă o problemă suficient de importantă.

Via Capital |MonitorulOficial 

Comentarii (5)

  • Vasilica
    O mizerie tipic romaneasca!!Pana va fi gata,vin alegeriile si se ridica taxa 2 luni dupa care o aplica iar
    22 1
  • VICE prim-ministru??? Ce dracu' face ala =)) ?
    14 1
  • in toata abureala asta se are in vedere luarea de bani,problema mediului n-are nicio treaba...
    21 1
  • de ce oare guvernul nu da o lege prin care modificarea (in minus) a numarului de kilometri rulati sa fie considerata infractiune si pedepsita cu privare de libertate !? (era sa zic privare de kilometri... haha)
    6 1
  • @dany Exista legea se numeste INSELACIUNE dar in manelarica legile sunt facultative sau le aplici cand ai chef!In tarile civilizate daca faci mizerii de genul se lasa cu parnaie
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru