Hakan Samuelsson, fostul şef MAN, a preluat conducerea Volvo

de Sebastian Toma
Vineri, 19.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hakan Samuelsson, fostul CEO al MAN, a fost desemnat de proprietarii mărcii suedeze Volvo să-l înlocuiască pe Stefan Jacoby la conducerea companiei.

Volvo are de astăzi un nou şef, Hakan Samuelsson. Acesta îl înlocuieşte pe Stefan Jacoby, fostul CEO al Volvo, care s-a retras de la conducere după ce a întâmpinat probleme medicale luna trecută. Noul chief executive al mărcii suedeze a condus vreme de patru ani producătorul german de camioane MAN, după care a devenit un membru independent al consiliului de conducere al mărcii Volvo în 2010.

"Văd posibilităţi mari pentru Volvo Cars pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea şi pentru a-şi creşte ritmul de creştere, nu doar în China", a declarat Li Shufu, preşedintele Zhejiang Geely Holding Group, compania care deţine marca Volvo. Shufu a completat declaraţia spunând că experienţa lui Samuelsson va ajuta marca Volvo să atingă aceste ţeluri.

"Timpul pe care l-am petrecut în cadrul consiliului de conducere al mărcii Volvo mi-a asigurat o privire de ansamblu a mărcii Volvo şi a companiei în sine. Mă voi concentra pe execuţie şi performanţă, pentru a asigura profitabilitatea şi pentru a ne atinge obiectivele de vânzări", a declarat Hakan Samuelsson, noul şef al mărcii Volvo.

Via AutomotiveNews (înreg).

Comentarii (4)

  • Corectura :)

    "Văd posibilităţi mai pentru Volvo"
    "după care a deveni un membru"
    2 0
  • antonny
    oare il platesc cei de la Volvo (Chinezi ) mai bine decat cei de la Volkswagen
    4 2
  • @C-G-C
    Mulţumim pentru sesizare.

    Am corectat.
    2 0
  • @ antonny
    Hakan Samuelsson a fost data afara de la MAN fiind implicat intr-un scandal urias de dare si primire de mita . In prezent este in proces cu MAN, fiind pasibil la plata a milioane de euro daca va pierde procesul ( http://www.thetruthaboutcars.com/2012/10/new-volvo-boss-comes-highly-qualified-under-investigation-for-bribery/ ) .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru