Hamilton a câştigat în Bahrain! Raikkonen, primul podium după aproape doi ani

de Daniel Popescu
Duminica, 19.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut victoria în Marele Premiu al Bahrainului, în timp ce Kimi Raikkonen a terminat pe locul doi în faţa lui Nico Rosberg datorită unei strategii mai bune pentru pneuri. Finlandezul a urcat astfel pe podium pentru prima oară după aproape doi ani.

Esential 3.380 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Kimi Raikkonen
3 victorii a obtinut Lewis Hamilton in primele patru curse ale sezonului
27 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nico Rosberg dupa primele patru curse
2013 fusese ultimul sezon in care Kimi Raikkonen terminase pe podium (Coreea de Sud)
11 este cel mai bun rezultat obtinut de McLaren in acest sezon (Fernando Alonso)
Marele Premiu al statului Bahrain a oferit la lumina reflectoarelor o luptă echilibrată pentru podium care a evidenţiat încă o dată progresele realizate de Ferrari în detrimentul celor de la Mercedes.

Lewis Hamilton a plecat excelent din pole position şi a reuşit să-şi menţină poziţia de lider pe tot parcursul cursei, cu un avans de câteva secunde în faţa următorilor, suficient pentru a trece primul linia de sosire. Britanicul a avut însă unele emoţii chiar în ultimul tur, atunci când a avut parte de o defecţiune la sistemul de frânare din cauza supraîncălzirii.

În schimb, lupta pentru locul doi a fost una semnificativ mai palpitantă între Nico Rosberg, Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen. Finlandezul l-a depăşit la start pe al doilea pilot Mercedes pentru locul 3, însă până în turul 7 germanul a trecut de ambii piloţi Ferrari şi a ajuns pe locul 2, după ce Vettel a abordat foarte larg primul viraj. Rosberg şi Vettel au adoptat strategii identice la boxe, cu un al doilea stint pe pneuri soft înainte de a trece pe cauciucuri medium.

De fiecare dată, mecanicii Ferrari au realizat schimburi mai rapide care i-au permis lui Vettel să-l depăşească pe Rosberg, însă rivalul său de la Mercedes a fost capabil să-l depăşească de tot atâtea ori pe circuit. Pe parcursul acestor dueluri, Vettel a comis cel puţin trei erori de pilotaj care l-au avantajat pe Rosberg, iar la ultima dintre ele a abordat prea optimist primul viraj şi a avariat aripa faţă. Pilotul Scuderiei Ferrari a fost nevoit să efectueze astfel o oprire suplimentară la boxe care l-a scos din lupta pentru titlu.

Revenirea lui Raikkonen

Rosberg nu a avut însă locul doi asigurat, întrucât Kimi Raikkonen a optat pentru o strategie diferită, cu un al doilea stint pe pneuri medium şi un stint final pe pneuri soft. Această abordare i-a permis să fie la fel de rapid ca rivalii săi în al doilea stint şi să recupereze cu uşurinţă 1-2 secunde pe tur în faţa lui Rosberg în tururile de final. Acesta din urmă nu a reuşit să facă faţă presiunii şi a comis o eroare de pilotaj de care finlandezului a profitat la maxim pentru a urca pe locul doi.

Raikkonen a obţinut astfel primul podium de după Marele Premiu al Coreei de Sud din 2013, în timp ce Rosberg a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul trei, care îi permite totuşi să revină pe locul doi la general.

Bottas a rezistat atacurilor lui Vettel

Niciodată nu eşti mulţumit când termini pe locul doi, dar după un start dificil de sezon mă bucur să obţin un rezultat un pic mai bun.

Trebuie să fim mulţumiţi cu asta după rezultatul din calificări.

Kimi Raikkonen
Pilot Ferrari
Valtteri Bottas a făcut o cursă solitară pe locul cinci, însă oprirea suplimentară a lui Vettel l-a propulsat pe un nesperat loc patru. Pilotul celor de la Williams a rezistat cu brio presiunilor făcute de Vettel la numai o jumătate de secundă în spate, care nu a reuşit să găsească soluţia pentru a recupera o poziţie.

Felipe Massa ar fi putut de asemenea să obţină un rezultat bun, însă o problemă la sistemul electric l-a împiedicat să plece în turul de formare. Obligat să ia startul din pitlane, brazilianul a reuşit totuşi să progreseze suficient de mult pentru a obţine ultimul punct pus în joc.

Daniel Ricciardo a terminat pe locul şase pentru Red Bull Racing la capătul unei curse în care nu s-a evidenţiat prea mult, însă finalul a fost unul cu multe emoţii: motorul Renault a cedat chiar în timp ce australianul trecea linia de start-sosire. În spatele său s-a poziţionat Romain Grosjean, care a câştigat trei poziţii la start, în timp ce Sergio Perez a fost al optulea pentru Force India în faţa lui Daniil Kvyat. Rusul a fost eliminat în prima parte a calificărilor, însă acest lucru nu l-a împiedicat să aducă două puncte importante pentru cvadrupla campioană mondială.

McLaren, la patru secunde de puncte

Plecat de pe locul al 14-lea al grilei de start, Fernando Alonso a coborât pe 15 înainte de a progresa uşor în pluton până pe locul 11. Pilotul echipei McLaren a avut parte de câteva dueluri atractive inclusiv cu fostul său coechipier Massa şi a terminat pe locul 11 la numai patru secunde în spatele acestuia.

Dacă spaniolul a fost aproape să aducă primele puncte pentru McLaren, coechipierul său Jenson Button nu a luat startul în cursă, întrucât mecanicii nu au reuşit să remedieze defecţiunile la sistemul de recuperare a energiei întâmpinate în calificări.

Sauber a ratat încă o dată prezenţa în puncte (Felipe Nasr, locul 12, Marcus Ericsson, locul 14), iar între cei doi s-a intercalat Nico Hulkenberg (Force India). Pastor Maldonado a terminat pe 15 pentru Lotus în faţa celor doi piloţi de la Manor, Will Stevens şi Roberto Merhi. Doar alţi doi piloţi au abandonat în cursă, amândoi de la Toro Rosso şi amândoi cu defecţiuni tehnice: Carlos Sainz Jr şi Max Verstappen.

Bahrain - Rezultate cursă: 

Loc Pilot Echipa Echipa Diferenta
1 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes 1h35m05.809s
2 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari Ferrari 3.380s
3 Nico Rosberg Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes 6.033s
4 Valtteri Bottas Williams Martini Racing Williams/Mercedes 42.957s
5 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari 43.989s
6 Daniel Ricciardo Infiniti Red Bull Racing Red Bull/Renault 1m01.751s
7 Romain Grosjean Lotus F1 Team Lotus/Mercedes 1m24.763s
8 Sergio Perez Sahara Force India F1 Team Force India/Mercedes 1 tur
9 Daniil Kvyat Infiniti Red Bull Racing Red Bull/Renault 1 tur
10 Felipe Massa Williams Martini Racing Williams/Mercedes 1 tur
11 Fernando Alonso McLaren Honda McLaren/Honda 1 tur
12 Felipe Nasr Sauber F1 Team Sauber/Ferrari 1 tur
13 Nico Hulkenberg Sahara Force India F1 Team Force India/Mercedes 1 tur
14 Marcus Ericsson Sauber F1 Team Sauber/Ferrari 1 tur
15 Pastor Maldonado Lotus F1 Team Lotus/Mercedes 1 tur
16 Will Stevens Manor Marussia F1 Team Marussia/Ferrari 2 tururi
17 Roberto Merhi Manor Marussia F1 Team Marussia/Ferrari 3 tururi
- Max Verstappen Scuderia Toro Rosso Toro Rosso/Renault abandon
- Carlos Sainz Scuderia Toro Rosso Toro Rosso/Renault abandon
- Jenson Button McLaren Honda McLaren/Honda nu a luat startul

Clasament piloti:

Loc Pilot Puncte
1 Lewis Hamilton 93
2 Nico Rosberg 66
3 Sebastian Vettel 65
4 Kimi Raikkonen 42
5 Felipe Massa 31
6 Valtteri Bottas 30
7 Daniel Ricciardo 19
8 Felipe Nasr 14
9 Romain Grosjean 12
10 Nico Hulkenberg 6
11 Max Verstappen 6
12 Carlos Sainz 6
13 Sergio Perez 5
14 Marcus Ericsson 5
15 Daniil Kvyat 4
16 Fernando Alonso 0
17 Jenson Button 0
18 Roberto Merhi 0
19 Will Stevens 0
20 Pastor Maldonado 0

Clasament constructori:

Loc Echipa Puncte
1 Mercedes 159
2 Ferrari 107
3 Williams/Mercedes 61
4 Red Bull/Renault 23
5 Sauber/Ferrari 19
6 Lotus/Mercedes 12
7 Toro Rosso/Renault 12
8 Force India/Mercedes 11
9 McLaren/Honda 0
10 Marussia/Ferrari 0

Comentarii (59)

  • BRAVO KIMI!!
    74 9
  • v-am spus ca hamilton va face diferenta
    16 18
  • daca mai era un tur il facea si pe ham ham..
    pacat de vettel..
    forzza ferrari
    41 17
  • Ce cursa frumoasa :P Hamilton a fost ceva mai in fata, iar Raikkonen atat de aproape si atat de departe, dar echipa la ajutat foarte bine, pacat de greseala lui Vettel si de problema tehnica a lui Rosberg dar astea sunt cursele, macar nu s-au lovit. O cursa foarte buna si pentru Massa, cred ca a recuperat cat a putut, Bottas decent, l-a tinut foarte bine pe Vettel in spate, dar nu cred ca Vettel mai putea recupera, aripa fata a fost schimbata si nu cred ca era pregatita ca cea deja de pe masina. Pacat de Ricciardo, ambii piloti Toro Rosso... lista problemelor pare ca nu se mai termina la ei, pacat si de Button dar asta este ce sa le faci. De Maldonado ce sa mai zic, s-a busit motorul pe linia standurilor...

    O cursa neasteptat de frumoasa, primii trei primesc un Bravo, iar Vettel.. eh putea sa greseasca mai putin lol.

    P.S. Momentan doar pilotii Mercedes si Ferrari au fost pe podium si nu cred ca se va schimba pentru moment. Cel putin pana la pauza de vara, atunci poate vedem daca cei de la Ferrari pot sa sara in fata celor de la Mercedes.
    28 2
  • @@teleki,te las pe tine, oricum nu ai față.
    8 3
  • GrosJan
    nush ce reguli sunt in F1, dar mi s-a parut periculoasa revenirea lui Rosberg pe pista. Daca ai gresit asuma-ti asta nu ii incurca pe altii care ruleaza corect
    7 4
  • Un mare BRAVO pt Kimi. Astazi a fost imperial. Cat despre Vettel...sa spunem ca n-a fost in cea mai buna forma.
    51 5
  • Revine iceman? Rosberg n-are stofa de campion, s-a vazut si acum. S-a rastit la cei de la standuri, greseste sub presiune si multe altele.
    O cursa superba, imi pare rau ca n-au mai fost inca 3-4 tururi, avea Kimi o sansa buna sa castige avand in vedere ca Hamilton avea probleme cu franele. Dar si asa, l-a umilit pe Rosberg.
    Felicitari Kimi, felicitari Scuderia
    Cat despre hateri, ANUL ASTA SA VA OBISNUITI, O SA VEDETI DES CULOAREA ROSIE PE PODIUM }{
    34 8
  • Hamilton a castigat dar Kimi e pilotul cursei. Vettel...nu ma asteptam la o asa cursa slaba, plina de greseli. Numai bine!
    45 4
  • Mercedes....avanti. La fel si lui Kimi. Cei de pe podium au facut o cursa fantastica. Hamilton castiga, Kimi..daca cineva ii spunea lui Vettel la timpul potrivit sa-l lase sa treaca si sa nu piarda timp in spatele neamtului atunci poate era o victorie Ferrari. Rosberg l-a ciuruit de 3 ori pe Vetel, care a facut o cursa mediocra, fara sa treaca de un Bottas cu o masina inferioara si gume mai vechi. Pana acum a fost cea mai frumoasa cursa a sezonului.
    44 5
  • Nici microfonul nu l-a mai tinut minte pe kimi at cand era pe podium:)))..inca un tur si lua victoria...Forza Ferrari!!!!
    40 8
  • querty
    Ce mi-au placut depasirile lui Niko, de vis! 3 la numar! Toate la fetel!!hahahaha
    18 14
  • Cea mai spectaculoasa cursa de anul asta.Bravo Kimi.Un podium meritat.Rosberg Din nou la adevarata sa valoare.Kimi a facut o cursa mininata.Vettel a facut mai multe greseli ca un debutant.Daca nu facea acea iesire in decor cand si-a avariat aripa fata poate aveam 2 Ferrari pe podium.Bravo Hamilton,esti de neoprit.Deja stim cine va fi champion in 2015.
    32 2
  • bravo kimi
    27 0
  • Mclaren F1
    Inca un pas inainte. Buna cursa Fernando! Asteptam un mare pas la Barcelona!
    18 10
  • S-a vazut ca Bottas cu Vettel sunt 2 piloti egali cu doua masini aproape egale.
    18 5
  • Daca il lasau pe Kimi sa treaca in prima parte a cursei, acum era invingator dar na, omul asteapta hotararea echipei ca trebuie sa aiba si el volan anukl viitor. In calificari este mai bun Vettel dar in cursa raikkonnen se adapteaza mai bine.
    40 2
  • @ AMG haters
    Cine a castigat?! MORI DE CIUDA! Nu doream tomata pe podium dar vitelul si-a luat-o de la Rosberg hehe. Si Asa ne luam avans si tomatele incet incet isi iau meciul de la Williams . I HATE TOMATOES, I HATE THEIR COUNTRY FUCK'em. GO AMG, GO MCLAREN, GO WILLIAMS, GO FORCE INDIA, GO LOTUS. C'mon Mircea back me up
    18 42
  • GrosJan
    Vettel nu a gresit in duelul cu Bottas. Afost Bottas surprinzator de lent in acel viraj iar lui Vettel nu i-a mai ramas decat sa evite impactul. Spunea cineva ca a facut Vettel multe greseli. Eu am vazut una, cand si-a rupt aripa
    11 11
  • SUPER HAMILTON!!!
    Rosberg la deposit de 3 ori pe Fetel in aceeasi cursa??? lol
    20 13
  • era 1 pe aici ieri care ne explica plecarea de pe partea curata ,neamtul de Ros nu a profitat si pe deasupra a cedat in ultimele tururi sub presiunea lui Kimi adevarat si uzura seaca la frane dar per total s au apropiat rau de tot Ferarri de Merc.Vettel a dat o tura prin urzici
    27 7
  • @Tequila11 - poate in visele tale crezi ca Ferari s-a apropiat de Mercedes. Deschide ochii! Ferrari sunt la gara! :)
    13 22
  • @flo: De ce sa nu permita asa ceva? Ti se pare ca adminii acestui site au auzit vreodata de bun simt, decenta sau poate fair play? Sunt useri care injura la greu, un fan McLaren care injura in fiecare post, ti se pare ca le pasa? Fara jigniri, injurii, siteul asta n-are trafic.
    9 6
  • Acuma sa vad aud pe astia cu Vetel ca face si drege, Mediocruuuuuu a fost azi

    Avem asa pentru locul 1 Ham Campion Mondial 2015.
    Locul 2: Rosberg,Vetel, Kimi o sa se duca lupta pentru locul 2 locul 1 e REZERVAT.
    19 11
  • Raikkonen a uzat mai putin ca primii 3 si si-a putut permite o strategie alternativa foarte buna. Vettel a fost slab, timorat cu Botas si cu neasteptat de multe gafe pentru o cursa. A venit in locul lui Alonso dar.......nu e de nivelul unui nr. 1 la Ferrari. Nu in ultimele 2 curse.
    23 2
  • Dragon
    Hamilton cel mai talentat pilot de pe actuala grila a formulei 1! Raikkonen pilot de clasa cu tot cu ordine de echipa este mult peste Vettel in ritm de cursa !
    39 9
  • @aMGhATERS imi pare rau de Raik, putea sa castige cursa dar se vede ca nu vrea sa se puna rau cu Vettel si cu Ferrari. Ma bucur pt Hamilton, Rosberg sa puna mana la munca ca la declaratiile din inter-sezon era primul.
    24 6
  • bogdan
    FORZA KIMI!!!!!


    pacat ca nu a trecut de Vettel la momentul oportun, poate vedeam o lupta cu Hamilton, care este mult peste Rosberg. Cam multe greseli pentru Vettel.


    Urmeaza o prea lunga pauza pana la MP al Spaniei.
    26 2
  • The fan
    Si as fi facuut exact ca Rai soft, medium, soft. Daca AMG faceau tot Asa castigau la diferenta mare. Go AMG. HAM THE WINNER. MORI DE CIUDA
    11 12
  • ala din closet
    @ala cu probleme de mictiune, fa-ti nevoile acasa la tine, nu aici. Sau daca n-ai iti dam noi o cana.
    7 3
  • Mapispeferrari
    Doar o greseala de strategie sa se intample sa castige patlagelele:))Go AMG!!!
    12 25
  • @ala din closet
    Clar tu MORI DE CIUDA
    4 9
  • GrosJan
    Un Ricci sau un Bottas la Ferrari, daca tot a plecat Alonso. Am vazut ce poate amaratul ala cu titlurile multe, batut anul trecut de Ricci si umilit astazi la Bottas care avea pneuri mult mai vechi!
    26 12
  • ala din closet
    Mor de ciuda ta da, mor de ras ca pacaliciul, noul sofer Santander isi bate joc de o masina in sfarsit buna ;)
    12 8
  • @logi daca tu crezi ca am vise din astea te inseli flacau,dar diferenta de azi de 3sec si ceva cam asta inseamna ca Ferarri sau apropiat bine de tot,si daca tu ai gara la 3 sec de tine chiar nu am nici o problema dar sa nu inchizi ochii ca dupa logi..ca ta ....cazi pe sine
    5 3
  • Dacă n-are probleme de fiabilitate, Hamilton cel puțin egalează recordul de 13 victorii sezonul ăsta.
    Rezultatul lui Raikkonen se datorează greșelilor lui Vettel. Echipa avea strategie pentru Vettel, pe de o parte era și normal deoarece era mai bine plasat în pluton. Dacă Ferrari îi trata egal, Raikkonen poate avea mai multe șanse la victorie. E evident că Ferrari vrea să-l promoveze pe Vettel, care atrage mai mult atenția decât finlandezul.
    Nu-l remarcă nimeni pe Bottas??? L-a ținut în spate pe Vettel atâtea tururi și nici măcar nu i-a dat șansa de a se gândi la vreun atac.
    Cei mai buni au fost Hamilton, Raikkonen și Bottas. Vettel cel mai slab, urmat de Rosberg.
    34 12
  • "You're never happy when you finish second... Kimi Raikkonen..Fraza asta ar trebui să devină un motto
    21 5
  • mclada a recuperat serios un tur jumate -,:))))),alonso dati foc
    11 15
  • Disperare, disperare....... Nu cred ca sunt sanse sa ii fure cineva titlul lui Hamilton, masina lui este cu o clasa peste Ferrari si cam 2-3 peste restul plutonului! In rest, ma bucur pentru Alonso si Bottas si sper ca in cursa urmatoare, cu "noul" motor Alonso sa ajunga in puncte!
    19 7
  • Bogdan
    Cate puncte se dau pentru locul 11?
    4 6
  • mobius
    Bravo Raikkonen, sper sa nu fie o intamplare asa cum pare. Daca Vettel greseste si el este aproape, echipa nu mai poate impune ordine de echipa. In schimb la Mercedes, ordinele de echipa i-au permis lui Hamilton sa-si practice jocul murdar si sa-si aduca coechipierul sub presiune. Este un alt exemplu din care se vede cum Mercedes pierde puncte din cauza sa. Ma bucur pentru Alonso, pare ca McLaren este intr-adevar intr-un real progres.
    15 17
  • @Sorin, da de ce nu iti dai tu foc, pe langa ca esti inutil mai esti si incredibil ilogic! Daca acuma cand a terminat pe 11 ii urezi sa isi dea foc ce vei face cand o s acastige sau o sa termine pe podium? te vei flagela prin castrare pentru stoparea inmultirii inutililor? Grow up kido!
    12 7
  • @mobius, de la mine ai si plus si minus...... o parte din mesaj mi-a placut, o parte nu! :D
    6 6
  • @ Mobius - Nici Rosberg nu este călit din punct de vedere mental..Eu nu văd niciun ordin de echipă..Pur și simplu Hamilton e mai bun decât Rosberg...
    22 4
  • @McLaren-Honda, probabil ca este dominat mental de Hamilton asa cum Alonso il domina pe Raikkonen! Nici eu nu cred ca echipa este interesata in momentul asta de un pilot 1 sau 2!
    9 9
  • Banii vorbesc...
    V-am spus si ieri dupa calificari... in regim de cursa Kimi e peste Vetel cu monopostul de anul asta. Daca il lasau sa-l depaseasca pe Vetel la inceputul cursei si il opreau la final cu doua tururi mai devreme se apropia mai mult de Hamilton. Sa depaseasca era mai greu, dar nu se stie... :))). Ma bucur ca ii place monopostul si poate sa forteze. Asa vom vedea spectacol.
    23 2
  • drace.. deloc la subiect doar sa corectezi sau sa jignesti pe altii favoritul tau mai are de tras si de suferit de ce te bucuri habar am dar mai ai de asteptat la podiumuri.
    1 5
  • Pe parcursul acestor dueluri, Vettel a comis cel puţin trei erori de pilotaj care l-au avantajat pe Rosberg, iar la ultima dintre ele a abordat prea optimist primul viraj şi a avariat aripa faţă. Pilotul Scuderiei Ferrari a fost nevoit să efectueze astfel o oprire suplimentară la boxe care l-a scos din lupta pentru titlu.-cine a scris textul sa rectifice:Lupta pentru titlu cu lupta pentru podium-intelegem afilierea la Mclaren dar nici asa DANIEL-ciuda maxima pe Ferrari cu texte gresite intentionat-Lamentabil si de prost gust-campionatul este la inceput!
    15 2
  • kimi is the man! :)) Cum ar spune prietenii noștri americani de peste ocean:))
    15 4
  • Fastest laps records:
    Schumacher 77
    Alain Prost 41
    Kimi Räikkönen 41
    24 2
  • Kimi Raikkonen: "You cannot feel happy. We are happy to be 2nd but it's still disappointing."

    Ok... o cursa cel putin animata si oarecum placuta si dincolo de calificari:
    - un Raikkonen care credeam ca apusese a facut o cursa buna - chiar daca a fost la baza o strategie a echipei, a fost castigatoare cu el in cockpit;
    - Rosberg... citeam un comentariu mai sus ca e la adevarata valoare si ca nu rezista la presiune. Observ cu bucurie ca s-a descurcat bine in afara de startul lesinat. Faptul ca a mers drept cu Raikkonen in spate, e destul de clara ca a fost o problema cu sistemul de franare (fapt confirmat de Mercedes). Daca tineau franele... nu se stie daca rezultatul era acelasi (poate ca da, poate ca nu)...

    In orice caz, finlandezii au fost oamenii etapei: Kimi cu locul 2 obtinut si Bottas cu defensiva lui incredibila pentru a-l tine in spate pe Sebastien.
    24 2
  • GrosJan
    e o prostie "dominarea mentala". Pur si simplu iti convine masina sau esti mai bun decat celalalt, altfel te chinui si gresesti
    3 2
  • O cursa la fel de frumoasa ca cea din 2014:Hamilton,Raikkonen,Bottas si Perez s-au descurcat excelent,Rosberg la umilit pe vitelus,Alonso a fost foarte aproape de puncte,Vettel a fost de departe cel mai slab pilot facand 3-4 greseli.
    12 4
  • McLaren-Honda
    Mclaren un rebut pe,pista :)) Cum ar spune prietenii noștri americani de peste ocean:))
    7 5
  • Jugaru are drepate.
    L-au lasat franele pe Rosberg si la final si franele lui Hamilon erau pe duca.
    Parerea mea este ca locul 2 si 3 se juca pana la ultima sicana daca Rosberg nu avea probleme cu franele.
    Oricum eu am spus acuma o saptamana ca Mercedes inca au nasul in fata si asa va fi sezonul acesta.
    Oricum frumoasa cursa. La mai multe asa.
    6 0
  • Ferrari fara fetel
    fetel, un rebun pe pista, cum ar spune prietenii americani ;)
    7 4
  • Cred ca cel mai interesant aspect de mentionat, din ultima cursa, a fost faptul ca cei de la Ferrari stau mai bine la capitolul strategie. Sau poate ca pilotii s-au mulat mai bine pe aceste strategii, pentru ca chiar daca Vettel a gresit si a busit aripa fata, totusi a mers destul de bine incat sa iasa in puncte, chiar daca nu l-a depasit pe Bottas la final. De fapt nici nu cred ca putea sa-l depaseasca, nu numai ca a busit aripa fata dar cred ca si-a avariat si podeaua cand a luat-o pe... aratura :P
    Plus Raikkonen a avut parte de o strategie foarte buna, cu care s-a descurcat foarte bine, as spune ca acest lucru arata cat de mult s-au schimbat lucrurile la Ferrari.
    6 1
  • totusi plicticoasa cursa...nush de ce
    fierarii se pare ca nu-I bat pe merci decat daca mai taie o oprire
    ham impecabil, rakionen cred ca nu se bucura nici la victorie, rzb emotive, botas bunicel, fetelu e si el om . masa ghinion cat casa
    7 2
  • nu se compara cursele de f1 cu cele de motogp. la f1 adormi la motogp iti pare rau ca se termina asa repede.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru