Hamilton, pole position la Silverstone în fața lui Vettel pentru numai 0.044 secunde! Raikkonen și Bottas, pe a doua linie a grilei

de Daniel Popescu
Sambata, 07.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în calificările de la Silverstone și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Sebastian Vettel. Cei doi sunt urmați de Kimi Raikkonen și Valtteri Bottas.

Marele Premiu al Marii Britanii se anunță unul esențial în lupta pentru titlul mondial dintre Lewis Hamilton și Sebastian Vettel, după ce marii rivali de la Mercedes și Ferrari au luptat din greu pentru pole position.

Prima poziție pe grila de start i-a revenit lui Hamilton după ce a fost cronometrat cu 1:25.892, însă britanicul a fost cu numai 0.044 secunde mai rapid decât Vettel. Echilibru se anunță astfel și în cursa de duminică, atunci când cei doi piloți vor conta probabil și pe sprijinul coechipierilor. Kimi Raikkonen va pleca de pe poziția a treia, în timp ce Valtteri Bottas a ocupat locul 4 în fața celor doi piloți de la Red Bull, Max Verstappen și Daniel Ricciardo.

Haas a reușit din nou să ajungă în Q3 cu ambii piloți, după ce Kevin Magnussen și Romain Grosjean vor lua startul din linia a patra, în timp ce ultimele locuri în top 10 le-au revenit lui Charles Leclerc și Esteban Ocon.

Renault și McLaren au avut parte de o sesiune modestă.

Nico Hulkenberg și Carlos Sainz au ocupat locurile 11 și 16 pentru Renault, în timp ce Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au terminat pe 13 și 17 pentru McLaren.

De asemenea, Williams a avut parte de o sesiune de coșmar, în care Lance Stroll și Sergey Sirotkin au suferit accidente în prima parte, astfel că au ocupat doar locurile 18 și 19 pe grila de start. Brendon Hartley va lua startul de pe ultimul loc, întrucât nu a participat la calificări după un grav accident suferit în ultima sesiune de antrenamente, când suspensia monopostului Toro Rosso a cedat.

Marele Premiu al Marii Britanii va avea loc duminică la ora 16:10.

Marea Britanie - Rezultate Calificări: 

Comentarii (22)

  • Primii 3 piloti in 0.1 sec - foarte tare.
    12 3
  • SIMPLE MINDS
    Tears for fears ???
    7 2
  • serban
    1. Din nou Leclerc !
    2. Strâns, foarte strâns, neașteptat de strâns !
    3. Dacă Raikkonen nu doarme în timpul cursei, Ferrari câștigă lejer !
    9 6
  • Kimi va fi pe podium, in cel mai rau caz pe 4.
    10 7
  • SIMPLE MINDS
    Chiar medicii recomanda un somn bun dupa-amiaza !De ce raikonnen nu ar tine cont de sfatul medicului?
    7 11
  • Ultimul tur a fost foarte intens, mai ales ca este foarte cald pe circuit... foarte cald... neasteptat de cald, cred. Dupa FP1, ma gandeam ca Hamilton o sa aiba 1s in fata tuturor, dupa FP3 mi-am schimbat diametral parerea, in acest moment unitatea de propulsie Ferrari este net superioara celei Mercedes, nu doar in calificari dar mai ales in ritm de cursa, dar asta nu inseamna ca vor castiga curse (mai ales daca anumiti piloti.. fac greseli lol :P). Hamilton a fost magistral acasa, cei din jur erau super bucuriosi dar, erau super bucurosi si pentru Vettel pentru ca fair play-ul este ok, un aspect pe care romanii in general nu-l inteleg.

    Raikkonen de cateva curse pare schimbat, in loc sa doarmna in monopost, ciudat... se concentreaza pe depasiri... ce surpriza!!!!.

    GG Pentru Hamilton, smecher rau turul, GG pentru Vettel (are toate sansele sa castige lejer cursa de maine), GG pentru Raikkonen sper ca amandoi vor aduce maximum de puncte pentru Ferrari!

    P.S. GG Leclerc... o constanat surpriza :P Un GG si pentru ambele masini Haas... fac o treaba foarte buna, fneasteptat de buna!
    7 9
  • @GTS-F1
    Fair play ??? Cine, perfidul Albion ??? Amice, ar trebui să fie ultimii care să vorbeasca despre asa ceva !
    3 9
  • O sa avem un gp constand in managementul pneurilor avnd in vedere ca la silverstone nu a plouat nici vineri ,nici sambata iar pentru duminica se anticipeaza 28 grade.Seceta mare in regat!
    3 2
  • SIMPLE MINDS
    GTS F1 Drepturi de autor?(IOAN CHIRILA)
    3 2
  • @serban
    vrei sa spui daca nu-l saboteaza ai lui..
    1 4
  • adrian
    Anglia a castigat meciul cu Suedia, Hamilton in pol pt maine, ce zi pt englezi. Mi-as dori asa o zi candva si pt Romania.
    2 0
  • Tare-mi pare rau de mamica ta ...
    9 1
  • serban
    @@serban
    Am vrut să spun exact ce am spus, nu ce visezi tu.
    3 0
  • Iarasi bate Leclerc ambele monoposturi McLaren. Cu o 'caruta' haha
    1 1
  • @GTS-F1
    Englezii au respectat adversarii mereu.Pacat ca nu putem spune acelasi lucru despre spectatorii italieni si despre fanii Ferrari.Majoritatea fanilor acestei echipe seamana cu pilotii celor 3 echipe Ferrari.Minciuna, manipularea, rautatea, bucuria la raul altuia, jignirea si discriminarea sunt litere de lege pentru ei.Iar fanul GTS-F1 este unul din liderii acestei categorii.GTS trebuie sa se schimbe radical daca vrea sa fie fair-play cu fanii altor echipe.Apoi trebuie sa se duca la Monza si sa-i invete pe fanii domnului Vettel ce-i respectul si educatia.Doar daca reuseste are dreptul sa critice lipsa de fair-play a romanilor.
    5 3
  • pogonici
    fara rotile hackuite...realizati la cite secunde era Ferrari de Mercedes-Fia a ajutat echipa germana-a incercat sa echilibreze competitia-sper sa fie ultimul GP cu rotile hackuite in favoarea MERCEDES
    11 3
  • Maine va fi o cursa cu 4 variante posibil castigatoare
    1 4
  • si apropo de adormitul de kimi...in conparatie cu BOTTas...nici macar 5% nu-l ajuta pe Vettel-sper sa dispara de la Ferrari in 2019
    4 7
  • 85,lasa-l pe zzz.Sa vedem Mercedes din cursa urmatoare cu rotile de inceput din GP AUSTRALIA-daca se tine de cuvint FIA si le reintroduce
    3 1
  • @@GTS-F1 la 07.07.2018, 20:48: Fanii britanici urasc echipele care nu sunt britanice, doar nu sunt toti la fel ca romanii. Sunt mai deschisi si mai politicosi desi comentatorii Sky sunt frustrati rau. Pentru britanici in ciuda faptului ca sunt nespalati si amarati, tot ce-i mai tine in viata este amintirea imperiului reginei Victoria cand sclavia era in floare. In Londra sunt mai multe cartiere sarace si amarate decat in toata Romania, nu mai zic de cartierele de indieni care sunt... (n-am cuvinte care sa descrie saracia de acolo, poate doar saracia din India lol).

    Ma bucur ca ai descris fanii echipelor britanice foarte simplu, numindu-i mincinosi, manipulatori, jignitori si mai ales invidiosi pe altii care poate sunt mai talentati ca ei. Fanii britanici sunt primii care se iau la bataie, majoritatea sunt beti si nu fac decat sa te injure daca nu tii cu echipa lor preferata. Fanii din Romania sunt la fel, cam la asta duce incultura si analfabetismul functional.

    P.S. Esti frustrat rau ca nu tin cu Hamilton? Inca nu ti-a trecut? Hamilton este un pilot care a mintit atat fanii cat pe cei care credeau in el ca pilot. Fanii britanici nu tin cu el pentru ca-i talentat, ci pentru ca este britanic. De fapt, este foarte urat de fanii britanici. Du-te si intreba la Silverstone ce parere au de el si o sa-ti pice fata. Iar tu esti un mincinos oricum, sigur esti mare fan Hamilton. Vezi ca la FIA se discuta despre Singapore 2008, si daca anuleaza rezultatul acelei curse, Hamilton va ramane fara un trofeu.
    1 5
  • @lcr: Nu ti-au trecut frustrarile? 2010-2013 s-au terminat de mult amice, inteleg ca-i plang mult atunci, dar sunt sigur ca un psiholog te poate ajuta. Orice psiholog te poate ajuta sa lupti cu depresia, sper ca ai curaj sa te tratezi. Iti tin pumnii!
    1 3
  • @GTS-F1
    Vezi ca incepi sa te contrazici singur.Mai intai ziceai ca fanii britanici sunt fair-play iar acum spui ca te injura ca nu tii cu favoritii lor.Pacat ca despre publicul din Monza nu vrei sa spui nimic.Oricum se vede cu ochiul liber diferentele Silverstone - Monza in ce priveste publicul.
    Daca m-ai aveai un gram de decenta nu-ti permiteai sa-l faci pe Hamilton mincinos.Fanii domnului Vettel nu au acest drept.Sa nu uitam amnezia lui Vettel dupa Baku 2017.Te-ai mai laudat ca te-ai dus cu familia sa ceri autograf de la neamt.Pacat ca-ti inveti copii ca-i bine sa lovesti adversarul intentionat si ca-i bine sa injuri autoritatile.
    Nu ma mira ca Hamilton este vinovat ca Piquet jr. ciocaneste zidurile si ca Massa pleaca cu furtunul de alimentare de la boxe.Am siguranta ca tot Hamilton a fost responsabilul si atunci cand domnul Vettel a intrat in altii sau cand domnii Grosjean si Magnussen au avut conflicte cu toti pilotii de pe grila.Propun ca toate titlurile lui Hamilton sa ajunga la Massa si Vettel.M-am saturat sa vad cum fanii Ferrari sunt nefericiti.
    Din cate stiu Hamilton are foarte multi fanii in toate zonele de pe continent.Domnul Vettel nu prea are fanii pt. ca el este sustinut doar pt. ca este la Ferrari.Se stie ca cei mai iubiti piloti sunt Hamilton,Raikkonen,Alonso si Verstappen.Vettel nici nu are cum sa aiba fanii pt. ca el nu da doi lei pe fanii si de asta nici nu si-a facut nici un cont de socializare.
    Ma bucur ca te-ai regasit in descriere si ca dovada ai reactionat agresiv.Azi sper sa castige domnul Vettel si Hamilton sa abandoneze.M-am saturat sa vad fanii Ferrari tristi si agresivi.
    Oricum eu nu sunt fanul lui Hamilton si nici a unui alt pilot.Nu pierd timpul stand cu orele la coada sa primesc autografe de la x sau y.Nu ma intereseaza.Mare pacat ca altii nu au alte preocupari si in loc sa realizeze ei ceva se uita la niste pilotii ca la zeii.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru