Hamilton, pole position la Suzuka în fața lui Bottas! Vettel, doar locul 9 după o strategie greșită și o eroare de pilotaj

de Daniel Popescu
Sambata, 06.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton l-a învins pe Valtteri Bottas în lupta pentru pole position în Japonia, în timp ce Sebastian Vettel va pleca de pe locul nouă în urma unei greșeli de strategie și a unei ieșiri în decor.

Calificările pentru Marele Premiu al Japoniei au fost afectate de o ploaie ușoară în ultima parte care a bulversat strategiile echipelor și prestațiile piloților pe circuit.

Lewis Hamilton a fost cronometrat cu 1:27.760 încă de la prima ieșire pe circuit, în timp ce coechipierul său Valtteri Bottas a ocupat locul doi la trei zecimi de secundă în spate. Ambii piloți Mercedes vor lua startul cu pneuri soft, utilizate în Q2, spre deosebire de pneurile supersoft folosite de rivali.

În schimb, sub amenințarea ploii, Ferrari a riscat și i-a trimis pe circuit pe ambii piloți cu pneuri intermediare. Aceștia au revenit la boxe după un singur tur pentru a se echipa cu pneurile supersoft, însă între timp pe anumite porțiuni ale circuitului s-a acumulat apă.

Din acest motiv, Vettel a ieșit în decor în momentul în care a abordat o bordură umedă, iar ulterior a fost imposibil să stabilească un timp mai bun pe circuit. Astfel, germanul va lua startul doar de pe locul nouă, în contextul în care are de recuperat 50 de puncte în 5 curse în lupta pentru titlu cu Hamilton.

De altfel, nici ceilalți piloți nu au putut stabili timpi mai buni în finalul sesiunii.

Între timp, Kimi Raikkonen a reușit să stabilească al patrulea timp, în spatele lui Max Verstappen, dar în fața lui Romain Grosjean și a celor doi piloți de la Toro Rosso, Brendon Hartley și Piere Gasly. Force India și-a trecut în cont locurile 8 și 10 prin Esteban Ocon și Sergio Perez. 

Daniel Ricciardo nu a stabilit niciun tur cronometrat în a doua parte a calificărilor din cauza unor defecțiuni la unitatea de propulsie furnizată de Renault, motiv pentru care pilotul Red Bull va lua startul doar de pe locul 15.

Nico Hulkenberg a ratat în mod surprinzător promovarea în Q2 și va lua startul doar de pe locul 16, în timp ce McLaren a fost eliminată cu ambii piloți încă din prima parte a calificărilor: Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne au terminat doar pe 18 și 19, fiind mai rapizi doar decât Marcus Ericsson, care a provocat întreruperea sesiunii pentru circa 5 minute după o ieșire în decor.

Cursa de la Suzuka va avea loc duminică cu începere de la ora 08:10.

Japonia - Rezultate Calificări:

Comentarii (25)

  • Florin
    Ricci iar cu probleme. De cand a zis ca pleaca are probleme tehnice mereu! Si VER nu are ...
    13 3
  • Ferrari sunt prastie la strategie, Vettel realmente nu are nici o sansa cu o echipa tehnica prastie ca asta. Acum inteleg de ce a facut atatea greseli in acest sezon... sincer sa fiu sunt uimit de cat de talentat este Vettel si cat de prastie este echipa tehnica Ferrari. Din 20 de decizii pe care cei de la Ferrari le puteau lua bine, au gresit de 21 de ori.
    12 8
  • Hmz, cum ai putea spera la un titlu mondial cand tu ca echipa Ferrari esti singura care iesi pe intermediare in q3?
    10 3
  • De cand Ricciardo a semnat cu Renault, masina lui nu mai merge, are gramezi de probleme tehnice, imi aduc aminte de Vettel in 2014, foarte foarte similara... situatia.
    12 3
  • @lol, lasa-ma dracu' si cu talentu' lu' Vettel. S-a vazut la Baku, s-a vazut pe Paul Ricard, s-a vazut la Hockenheim...Pe de alta parte, ce sa faca si Ferrari, sau oricine altcineva cand titlurile mondiale sunt promise pana-n 2020? Crezi ca ei nu stiu? Sau ca ei n-au facut la fel?
    8 16
  • Promise, nepromise, greselile de strategie pierd titlurile.
    E a nu stiu cata oara cand sunt aratate pneurile Mercedes si Ferrari inghit galusca.
    8 2
  • fetelica e prea talentat pentru Ferari..talentul l-a scos pe aratura...de fapt, e singurul care a iesit pe aratura..:)))
    12 7
  • Andrei
    Sezonul asta asta cand Ferrari erau in fata cu dezvoltarea gresea Vettel pe circuit, apoi a fost firesc ca presiunea sa creasca inclusiv pe echipa si au inceput sa riste cu strategii ca cea de azi....Vettel a avut cel mai prost sezon din F1. Cum spunea unul din pilotii de teste de la Ferrari, Vettel, din pacate, nu e nici Alonso si nici Hamilton.
    15 4
  • Dupa decesul lui Marchionne totul a inceput sa mearga prost..Sa vedem ce va fi maine...
    6 2
  • Bai, a gresi este omeneste dar greselile vin si prin prisma faptului ca trebuie sa forteze mai mult decat trebuie in unele cazuri.
    Ricci pateste ce a patit Webber inainte de a pleca de la Rbr, ce a patit Vettel cu masina inainte de a pleca de la Rbr.
    E clar ca vor sa il scoata pe Max in fata lui Ricci,
    12 3
  • Cand ai de recuperat o caruta de puncte, tb sa risti. Acum ca strategii lui Vettel nu prea se pricep si mai mult il incurca pe german, e deja alta discutie, sau ca Vettel sub presiune greseste de multe ori, iar alta discutie.
    E mai interesant unde sunt pilotii Toro Rosso cu motorul Honda, ala hulit de Alonso si unde e el si colegul dansului cu Renault,
    13 2
  • culmea
    culmea ferrarizarii: sa iesi in Q3 pe uscat cu intermediare si pe ploaie cu slicuri... in nici 10 minute... creiere de greiere...
    Iar la Ricci e clara treaba, vedem la anu cum sta treaba...
    18 1
  • Concluzie:Nimic nou.Restul sunt vorbe goale sau care s-au m-ai spus.
    4 3
  • Cea mai urata perioada din istoria F1. Ferrari cu toate greșelile pe care le-au făcut sezonul asta , dacă lucrurile decurgeau normal si nu își baga federația coada erau acum la același nivel cu Mercedes. În rest , până în 2021 cam așa va fi treaba . Sa sperăm că se va găsi o echipă odată cu schimbarea regulamentului care să fie în fața celor de la Mercedes la finalul anului . Până atunci însă e jale...
    10 10
  • @AyrtonSenna1991
    Nu e nimic urat, e chiar foarte misto sa-l vad pe Vetel cum isi etaleaza talentul de mare pilot pe pista umeda. In rest Mercedes n-au nici o vina ca sunt foarte competenti, desi am vazut greseli si acolo.
    14 1
  • La sfarsitul Q3, dupa ce a coborat Hamilton din masina, s-a uitat foarte admirativ la aceasta - in gandul lui probabil ca a zis "ce m-as fi facut fara cea mai buna masina ?"
    14 8
  • @@AyrtonSenna1991
    Pe mine nu mă deranjează că Vettel se face de râs. Ca fan Alonso , as fi ipocrit sa spun ca nu ma bucura lucrul ăsta. Când a venit la Ferrari în 2015 toată lumea era în delir . S-a spus că e noul Schumacher , ca va fi campion mondial și că va aduce pe italieni pe cele mai înalte culmi. Din păcate pentru el ca performante la Ferrari , este sub Alonso si așa va rămâne. Pe mine nu mă deranjează chestia asta. Pe mine ma deranjează faptul ca FIA cu unii se poarta cu mănuși , iar cu alții la cea mai mică greșeală ii articulează imediat. Ma mai supăra faptul că o echipă taie si spânzura de atâția ani de zile , ca ordinele de echipa sunt ridicate la rang de arta , ca avem motoarele pe care le avem si lista poate continua , nu mai zic si celelalte motive ca ma repet. Eu unul îl regret pe Bernie si nu cred că sunt singurul.
    9 11
  • cand vad asemenea prosti. Noaptea mintii. Punctele inseamna bani. De ce sa iti sabotezi tehnic unul dintre piloti si sa nu ia echipa puncte? Pentru ca ce? Ca pleaca? Asa, si? Daca il saboteaza pe Ricci care e interesul? Ce castiga echipa din asta? Pierde puncte. Altceva?
    1 1
  • Cum plang fetitele ... Sa fie o echipa care sa bata RBR odata...
    Sa fie o echipa care sa bata Mecedes odata ca nu mai pot rabda...

    Cu ce te incalzeste asta? Schimbi o echipa dominanta cu alta la fel.
    0 0
  • Stiti cumva daca Vettel merge la referendum-ul de azi Si ce voteaza?
    2 0
  • Vettel se va retrage prematur ca Rosberg. Nu va suporta presiunea constanta de a se lupta an de an cu Lewis.
    6 4
  • Ferrari a gresit dar si Vettel a facut erori tot sezonul cred ca si raikkonen daca era nr1 ar fi avut la fel de multe puncte ca vettelica oricum formula1 nu mai e ce a fost ce dueluri Prost si Senna , Hakkinen si Schumacher sau Alonso si Schumi acuma cand esti depasit ai voie la o miscare pilotii trebuie lasati liber sa isi apere pozitia si FORMULA E e mai spectaculoasa HAMILTON E NR1 insa nu e nr1 din Istorie poate sa ia 10 titluri ......
    0 0
  • mobius
    Vettel, o fi avand talentul sau, dar la RBR a castigat patru titluri mondiale avand masina perfecta si sustinerea totala a echipei. La venirea lui Ricciardo, s-a vazut insa destul de bine ca nu este chiar talentul intruchipat. Infatuat cum este, a vrut la Ferrari, RBR fiind deja o echipa prea mica. Aici insa, asa cum spunea cineva mai sus, a avut si are rezultate mai slabe decat a avut Alonso la aceeasi echipa si asta in conditiile in care, o spun multi, a avut si are un monopost mai bun decat a avut Alonso. Actualmente echipa RBR il sacrifica pe Ricci, sacrificand cu buna stiinta si punctele echipei, pentruca cineva il vrea pe Max in fata, iar Ricciardo spre deosebire de Webber nu accepta sa fie nr. 2. In ce priveste Toro Roso, este adevarat ca acum la aceste calificari au obtinut un rezultat mai bun, dar este aproape singular, in plus probabil au si un foarte bun sfatuitor in probleme de aerodinamica. Pe de alta parte Renault cu motor Renault ca si McLaren, este constant sus, si ar avea rezultate mai bune daca ar avea alta linie de piloti sau daca l-ar inlocui pe Hulkenberg.
    2 2
  • Acum Alonso trebuie sa-si spuna "GP2 car, GP2 car" :))
    0 0
  • HAM CAMPION/MERCEDES CAMPIOANA...sunt curios citi bani pierde FIA si americanii care patroneaza F1 de la Monza pina in ultima cursa cu spectatori putini in tribune si pe tv cu rating de tvshop
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru