Hamilton va pleca din pole position în cursa de la Paul Ricard. Pilotul Mercedes va fi urmat de Bottas și Vettel

de Daniel Popescu
Sambata, 23.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în calificările pentru Marele Premiu al Franței și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul sau Valtteri Bottas si de Sebastian Vettel.

Circuitul Paul Ricard a găzduit sâmbătă calificările pentru Marele Premiu al Franței, primul care se desfășoară în această țară după o pauză de 10 ani.

Lewis Hamilton a confirmat prestațiile bune din antrenamentele de vineri și va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:30.029. Pilotul echipei Mercedes îl va avea alături în prima linie a grilei de start pe coechipierul sau Valtteri Bottas, care a fost cu ceva mai mult de o zecime de secundă mai lent.

Locul 3 i-a revenit lui Sebastian Vettel, care a comis o greșeală și a terminat la aproape 4 zecimi de secundă în spatele liderului. Totuși, chiar și în absența erorii, este greu de crezut că pilotul Scuderiei Ferrari ar fi reușit să-l învingă pe Hamilton.

Red Bull Racing și-a adjudecat locurile 4 și 5 prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, cei doi fiind urmați de Kimi Raikkonen. Carlos Sainz a fost cel mai bun din restul lumii pentru Renault, însă marea surpriză a fost produsă de Charles Leclerc, care a obținut locul 8 pentru Sauber în fața celor doi piloți de la Haas, Kevin Magnussen și Romain Grosjean. 

McLaren a fost eliminată cu ambii piloți încă din prima parte a calificărilor, întrucât Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne vor lua startul de pe locurile 16 și, respectiv 18.

Sesiunea a fost întreruptă timp de câteva minute în urma unui accident suferit de Romain Grosjean, care a lovit glisierele de protecție după ce a pierdut controlul volanului. De asemenea, în ultimele două părți ale calificărilor a plouat slab, însă piloții au putut folosi în continuare pneurile slick. În schimb, a treia sesiune de antrenamente a fost compromisă aproape integral din cauza unei ploi puternice, foarte puțini piloți ieșind pe final pentru a parcurge câteva tururi.

Marele Premiu al Franței va avea loc duminică cu începere de la ora 17:10, ora României.

Franța - Rezultate Calificări:

Comentarii (27)

  • Vettel a gresit, dar surpriza a gresit si Raikkonen. Cred ca-l debarca cu siguranta, poate vine Ricciardo, poate Leclerc, asta este. Ambii piloti Red Bull as mers foarte foarte slab, dar bine ca Vettel a recuperat compartiv cu Barcelona. Ce surprins era Hamilton ca Bottas si Vettel sunt atat de aproape! Ce surpriza ar fi ca maine sa ploua!
    Hamilton the best, Bottas the 2nd best & Vettel the 3rd best!
    5 7
  • Cred ca cei de la Mercedes se asteptau la diferente ceva mai mari, Vettel a gresit, dar cu siguranta putea sa fie mai in fata. Cei de la Mercedes cred ca sperau la peste 500ms intre Hamilton si Vettel!
    5 3
  • E cam clara treaba. Maine e dubla Mercedes, Vettel nu termina cursa, Ricciardo vine pe 3, Leclerc, daca are noroc, termina-n puncte si-n rest va fi o procesiune ca si pana acum. App, urat circuit!
    6 21
  • @91Schumi06: Vedem maine! Poate castiga Verstappen! Sau Vettel loooool!
    7 2
  • serban
    Rezultat normal, dar pe circuitul asta, cu pneurile dedicate si cu noul motor, superlaudat, ma asteptam la un avans mai mare al Mercedes fata de ceilalti. Nu este si sunt curios ce vor face dupa Anglia, cand se va reintra in normal.
    In rest, Kimi in nota obisnuita, de viitor pensionar, Alonso trecere de la extaz la agonie, nici nu se putea altfel, dar show-ul este Leclerc, un tip care, daca Ferrari va avea cu adevarat curajul sa-l titularizeze de la anul, sunt convins ca va fi mare.
    Trist, foarte trist sa vezi doua echipe de mare traditie cum se afunda din ce in ce mai mult in anonimat. Se pare ca atat McLaren, cat si Williams pot avea soarta Lotus, sau Tyrrell, alte mari echipe intrate in anonimat si apoi disparute. Pacat, mare pacat !
    13 3
  • Ce se intampla cu McLaren? Mai exista fani McLaren pe aici? Un fan celebru a tradat de mult, dar restul de ce nu-si sustin echipa?
    11 4
  • Apres 24h du mans alonso est tres fatigue !!!!
    6 4
  • Stai liniștit , susțin eu McLaren. Azi am avut senzația ca suntem în 2015. Recunosc , mai prost de atat nu se poate pentru ei . Încep să cred ca echipa asta e la capăt de drum , ca si cariera lui Alonso în F1. De când urmăresc F1 , asta e cel mai crunt moment prin care am fost nevoit să trec. Hamilton va câștiga maine si asta este tot. McLaren nu își va reveni nici în 10 ani de acum înainte...
    5 2
  • Nu am urmarit calificarea, nu stiu daca si cat ar fi gresit Vettel dar pot spune ca timpii obtinuti de Hamilton comparativ cu cel al neamtului imi demonstreaza ca nu britanicul face masina ci masina il face pe britanic si-i aduce victorii. Ca s-ar fi asteptat ei la o diferenta mai mare iarasi nu stiu cat e de adevarat dar pot spune ca acea 0.371sec e de ajuns gandindu-ma la ce distanta ar ajunge in cateva tururi daca ar rula cu minim 0.25sec. Astept cu nerabdare sa vad maine cursursa si va doresc tuturor vizionare placuta!
    10 2
  • Formula 1 s-a schimbat mult in ultimii ani, cand alti constructori au venit langa Ferrari si si-au facut propriile echipe. Consecinta directa e ca echipe de traditie precum Williams si McLaren nu mai pot face fata in primul rand din punct de vedere financiar cu marii constructori, nu-si mai pot tine pilotii pe care poate ca i-au format, ca sa nu zic ca nu mai au cei mai buni ingineri sau oameni in conducere ce au migrat sau ales echipele mai potente financiar.
    Maine sa speram ca avem o cursa spectaculoasa, nu doua Mercedesuri care se desprind de pluton.
    12 0
  • Ce l-o fi obosit atat de tare in urma cu o saptamana? Cea mai fada cursa de la le mans pe care am vazut-o in ultimii 20 de ani.respect hulkenberg 2015!!!
    7 2
  • @VitelulCabrat
    Pai daca McLaren nu mai face fata financiar, pentru ce mai plateste un pilot cu 35-40 mil. euro ? Pentru locul 16 ? Pentru zazanie, pentru lipsa de dezvoltare, pentru lipsa de rezultate, in concluzie, pentru nimic ? Atunci, isi merita soarta !
    5 3
  • Claudiu
    Inca o dovada ca Mercedes au cel mai rapid monopost, atata timp cat reusesc sa aduca pneurile in temperatura optima. Maine vom avea din nou o dubla argintie cu un avans consistent de vreo 20-30 sec. Multumim Pirelli pentru o alta cursa "stransa" pentru victorie, exact ca la Barcelona. Sper sa avem un o lupta pentru locul 3 intre Vettel, Verstappen si Ricciardo.
    5 2
  • McLaren ii dau 40 mil lu' Alonso strict pt imagine. La ce rezultate au avut in ultimii 4 ani, s-ar fi vazut la tv mai rar decat Sauber.
    10 1
  • sunt fan mclada, crezi ca nu-mi dau seama ce se intampla, asta e, mergem inainte, ma bucur de F1 chiar daca echipa favorita e la pascut cu vaca, bucurati-va voi acum, o sa vina si ziua cand o sa ma bucur si eu, peste 2,3-5 ani vom vedea, la toti numai bine, sa castige cine e mai bun
    11 1
  • Cred ca o parte din banii ce ii primeste Alonso vin odata cu sponsorii adusi cu el. Nu sunt sigur, dar cred ca asa e.
    Spre exemplu, Vettel e platit mai bine de Ferrari, decat Hamilton de Mercedes, dar ultimul face mai multi bani decat pilotul Ferrari.
    4 5
  • si eu sunt fan Mclaren ...dar ce pot sa mai zic? ma doare cand vad echipa in halul asta si nu e de anul asta. atat doar ca "ciocul mic si joc de glezne!" ... in rest sa castige cine e mai bun.
    4 0
  • Alonso
    Asta e, nu e pomana mereu.
    0 3
  • Conform listei de aici: https://www.totalsportek.com/f1/formula-1-driver-salaries-revealed/... Alonso castiga 30 milioane $... ce gluma buna...
    Hamilton castiga cu 1 milion de euro mai mult ca Vettel (in afara de primul an, adica acesta) dar si bonusuri, la fel ca acesta. Cred ca doar pilotii Ferrari, Mercedes si Red Bull primesc bonusuri, restul n-au prea multe sanse la o victorie...

    Uitandu-ne la salariile actuale, este evident ca nici Ferrari nu si-l permit pe Alonso, sau Ricciardo daca cere 10-15 milioane. Cei de la Ferrari i-au facut o oferta lui Ricciardo, dar acesta se pare ca a cerut dublul, ceea ce probabil nici Mercedes nu-si permit. Si asta daca ne gandim ca Mercedes nu plateste deloc in dezvoltarea unitatii de propulsie ca Ferrari sau Renault. Divizia AMG nu se finanteaza ca echipa de F1, are un buget... de cateva ori mai mare ca acesta.
    3 1
  • Dupa 18:45 urmeaza lamentarile dupa gp france.Poftiti va rog!!!!!
    0 1
  • @FanF1
    Este foarte amuzanta gandirea ta. Hamilton are niste zecimi in plus in calificari ieri, pentru ca are o masina mai buna, un motor upgradat si niste pneuri care se pliaza mai bine la Mercedes.
    Te-ai gandit, de ce in anii trecuti Vettel nu era asa aproape de Hamilton? Sau gandirea asta merge doar din perspectiva lui Hamilton? Crezi ca pe Vettel nu-l face masina? Ca daca nu-l face, si el face masina, cum de nu a fost tot timpul langa timpii si performantele englezului?
    2 0
  • total sportek e o gluma de site, plin de malware

    https://www.thisisf1.com/2018/01/22/2018-formula-1-driver-salaries-who-is-highest-paid-f1-driver/
    0 2
  • Ferrari isi pot permite pe oricine pentru ca Vettel cere oricum destul incat sa fie multumit oricine vine in locul lui ... daca este solicitat.
    1 0
  • Vettel a invatat de la Verstappen niste miscari....
    1 1
  • funf sekunden. only funf sekunden. asta-i penalizare pentru ca i-a distrus cursa lui bottas? DANKE SHANKE FIA !!!!!!!
    1 0
  • Vettel, Raikkonen si Ferrari sunt realmente o dezamagire constanta. In cursa asta Vettel avea nevoie sa fie in fata, dar este atat de prost incat l-a lovit pe Bottas, realmente este atat de prost incat nici nu stie cat sa accelereze... o dezamagire totala. Numai un tampit da gratis puncte altora... realmente gratis.
    3 0
  • Raikkonen a fost cel mai bun
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru