Hărţi inteligente pentru maşini autonome: modelele Toyota vor avea camere video şi sisteme GPS cu date centralizate pe internet

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota dezvoltă hărţi inteligente pentru maşini autonome care vor folosi datele obţinute şi transferate pe internet ale camerelor video şi sistemelor GPS de pe modelele constructorului japonez.

Aproape toţi constructorii îşi concentrează eforturile pe dezvoltarea unor tehnologii care să permită lansarea maşinilor autonome. Pentru ca o maşină autonomă să se poată descurca prin trafic, este esenţial ca aceasta să beneficieze de hărţi precise şi actualizate la zi în privinţa benzilor de circulaţie sau a limitelor de viteză. În prezent, astfel de informaţii sunt disponibile pe sistemele de navigaţie disponibile pe maşini, însă datele sunt actualizate relativ rar.

Toyota crede însă că are o soluţie practică pentru această problemă. Constructorul japonez propune integrarea unor camere video şi sisteme GPS pe maşini care apoi vor transmite datele despre drumuri pe internet pe serverele companiei, pentru ca hărţile să fie practic actualizate în timp real. Pentru început, sistemul va fi utilizat pe autostrăzi, însă în timp va deveni eficient şi pentru drumurile urbane.

Teoretic, datele obţinute în acest fel au o eroare mai mare decât cele realizate în mod tradiţional de maşinile Google echipate cu scanere laser 3D, însă diverse tehnici de îmbunătăţire a imaginilor vor permite limitarea erorilor la numai 5 centimetri.

Toyota va prezenta noua tehnologie la evenimentul Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas din luna ianuarie şi intenţionează să-l implementeze pe maşinile autonome care vor apărea în jurul anului 2020.

Via Toyota

Comentarii (3)

  • Japonezii sunt lideri mondiali in dezvoltarea de noi tehnologii. Bravo Toyota , VW se teme de tine.
    11 13
  • Mitica Blajinul
    Asa este.Toyota liderul mondial si nu numai. Daca nu ar fi fost ei sa ne deschida ochii, nu am fi stiut nimic despre masini adevarate. Nimeni nu cunoaste japonezul asa cum il cunosti tu (madaleascu, de tine e vorba).Mai ai mult de munca la a le deschide ochii tuturor care nu accepta faptul ca Toyota a fost si este singurul constructor care face arta.Restul, sunt doar niste plagiatori jalnici.Nemtii ,tot timpul au copiat si au furat tehnologie de la japonezi.Pana si motorul boxer de la Subaru , a fost furat de cei de la Porsche.
    Banzai!
    12 6
  • @AM - La multi ani!


    ps. la ce draq vad la voi pe site un link catre un articol de pe stirileprotv ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru