Hennessey Venom GT, rivalul lui Bugatti Veyron, debuteaza la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.08.2009
Hennessey a anuntat ca va dezvalui la Geneva supercarul de 1200 de cai putere, Venom GT, capabil sa rivalizeze cu Bugatti Veyron. primele estimari anunta o viteza maxima de 437 km/h.

Pentru carcotasii care credeau ca celebrul John Hennessey a abandonat proiectul Venom GT, tunerul din Texas a emis un comunicat de presa prin care anunta ca supercarul se va naste oficial la Salonul Auto de la Geneva, de anul viitor.

Ambitiosul proiect al constructorului american de nisa se apropie de final, rezultatul urmand sa fie un concurent redutabil pentru Bugatti Veyron. Noul comunicat de presa contrazice informatiile preliminare oferite despre Venom GT.

Se pare ca supercarul american va fi mai usor, masa totala urmand sa fie de 1088 de kilograme si nu de 1224 kilograme, cum fusese vehiculat initial. De asemenea, motorul V10 bi-turbo, imprumutat de pe Viper V10 va fi inlocuit de un V8 Hennessey, capabil sa produca o putere impresionanta, de 1200 de cai si nu doar 1000 de cai cum anuntase constructorul american.

Cu un asemenea potential sub capota, Hennessey Venom GT ar putea atinge o viteza maxima de 437 km/h, cu 30 de km/h mai mult decat rivalul Bugatti Veyron.

via | Autoblog

Comentarii (4)

  • Stelian_Opincariu
    Va rog , pentru dragii de copii "de bani gata", sa ma lasati si pe mine sa fac o tura prin oras cu acest fenomenal model super sportiv.
    2 21
  • Lotus
    Prea tare pute a Lotus Esprite
    5 1
  • vrajeala de aia americaneasca , deja ma enerveaza americanii astia
    5 0
  • Mihai, mai degraba Lotus Elise!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru