Hennessey Venom GT Spyder, cel mai rapid roadster din lume, i-a fost livrat lui Steven Tyler

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.05.2012
Hennessey a livrat primul Venom GT Spyder din lume lui Steven Tyler, solistul Aerosmith. Supercarul bazat pe Lotus Elise dezvoltă 1.244 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.2 secunde, fiind cel mai rapid model din segmentul său.

Esential

1.244 kilograme este masa lui Hennessey Venom GT Spyder.
2.2 secunde îi sunt necesare acestui roadster să accelereze de la 0 la 100 km/h.

Hennessey Venom GT Spyder, versiunea decapotabilă a supercarului bazat pe Lotus Elise, a fost livrat primului client. Evenimentul care nu trecea oricum neobservat a fost scos şi mai tare în atenţia presei graţie notorietăţii clientului, legenda Steven Tyler. Însuşi John Hennessey i-a livrat maşina solistului Aerosmith, deoarece modelul a fost construit special pentru rockerul american. Aparent, cei de la Hennessey nu intenţionau să construiască un roadster bazat pe Venom GT, dar o cerere expresă din partea lui Tyler i-a făcut să se răzgândească. Constructorul american cunoscut pentru pachetele de tuning dezvoltate pentru diverse modele exotice a anunţat că un Hennessey Venom GT Spyder costă 1.1 milioane de dolari şi că listele de comenzi sunt deschise pentru cei interesaţi.

Cei de la Hennessey nu s-au mulţumit doar cu transformarea unui Venom GT într-un roadster, ci au modificat tot ce era nevoie pentru a păstra performanţele coupe-ului pentru versiunea decapotabilă.

Deoarece rollcage-ul a fost întărit, masa modelului a crescut cu aproximativ 14 kilograme, aşa că motorul lui Venom GT a primit mai multă putere, totalizând 1.224 CP. Modelul este echipat cu un motor V8 de 6.2 litri, cu un bloc motor din aluminiu, echipat cu două turbocompresoare Garrett. Motorul montat central are trei setări de putere, 800, 1.000 şi 1.244 CP. Pentru fiecare kilogram al caroseriei, roadsterul de la Hennessey dezvoltă un cal putere. Nivelul ridicat de putere îi permite un sprint 0-100 km/h în numai 2.2 secunde, în timp ce sprintul 0-320 km/h este realizat în 15.3 secunde, cu nouă secunde mai rapid decât un Bugatti Veyron.

Cel mai rapid roadster din lume este echipat cu suspensii regabile KW Variant 3 şi cu un sistem de frânare carbon-ceramic realizat de Brembo. Şoferul struneşte caii putere cu ajutorul unei transmisii manuale cu şase trepte, realizată de specialiştii de la Ricardo. Hennessey Venom GT primeşte portierele, geamurile laterale, parbrizul, bordul, elementele de interior, podeaua, sistemul de climatizare, blocurile optice, ştergătoarele de parbriz şi plafonul de la Lotus Elise, în timp ce caroseria este construită integral din fibră de carbon şi materiale compozite.

Via | Autoblog.it

Comentarii (9)

  • Faina masina! Arata foarte bine.
    16 3
  • misto ..
    ma intreb oare de ce are 3 setari de putere. stiu ca sunt carcotas dar oare s-au gandit la consumul de carburant sau la emisii ? oricum masina e reusit din toate punctele de vedere.
    steven multi km iti urez fara evenimente.
    12 1
  • How The F... is Veyron?
    I go crazy, crazy, baby, I go crazy
    You turn it on - then you're gone
    Yeah you drive me crazy, crazy
    Crazy for you baby
    What can I do, honey
    I feel like the color blue

    I'm losing my mind
    Girl, 'cause I'm goin' crazy
    10 10
  • orzu' pe gaste
    ... o sa-mi spuneti ca papitzoiul ala stie sa conduca asa o masina ? da-i puneau un motor de 150 de cai pe ea nu-si dadea seama
    tre sa rupa si el gura targului cu ceva
    cat despre masina .... nu e masina e avion .... bestiala
    4 16
  • @mihai
    C-ai stat tu dupa el sa vezi daca stie sau nu sa conduca asa masina. Daca omul isi permite, bravo lui. Sigur stie sa aprecieze masina, altfel isi lua ca "toata lumea" Bugatti Veyron.
    Iar cat despre masina...nu stiu ce ar mai putea fi de zis.
    7 1
  • @
    Mai lipseste piesa aia cu Guta, dupa care sa ma plimb prin oras cu melodia ,,VREAU SA BEAU DOAR HENNESY" =)))
    9 5
  • gabi_o
    sezi bland si bea palinca...
    Steven, norocosule!
    9 0
  • Cristi
    LOL
    vad un porche carrera GT mai turtit :))
    0 0
  • La banii ce are Tyler nu conteaza consumul.Cu poluare este alta treaba,crede cineva ca pe lumea asta problema poluarii este este tratata cu seriozitate ???!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru