Henrik Fisker, designerul lui BMW Z8 și Aston Martin DB9, vrea să înființeze o nouă marcă auto

de Sebastian Toma
Luni, 24.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designerul danez Henrik Fisker și-a exprimat dorința de a înființa o nouă companie auto. Declarația sa vine la doar doi ani după ce a părăsit marca pe care a fondat-o și care îi poartă numele.

Am o echipă de tineri care vor să găsească următoarea revelație a industriei auto.

Henrik Fisker
Designer auto
Henrik Fisker, omul care a desenat BMW Z8 și Fisker Karma, și-a exprimat dorința de a înființa o nouă companie auto. Designerul danez nu a specificat dacă dorește să deschidă un studio de design concentrat pe automobile sau dacă vrea să demareze o nouă aventură în industria auto în calitate de producător, cum a făcut atunci când a creat modelul Karma și a înființat marca auto care îi poartă numele.

Aston Martin şi Henrik Fisker şi-au rezolvat disputa de design: proiectul Thunderbolt a fost oprit

Vestea creării unei noi mărci auto semnate de Fisker a venit odată cu Concursul de Eleganță de la Pebble Beach, unde a fost prezentat Galpin Rocket Mustang, cea mai recentă creație a designerului. Acest model este o variantă modificată serios a lui Ford Mustang la cererea Galpin Autosport, cel mai puternic dealer Ford de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.

În ultima vreme, Henrik Fisker a colaborat cu aceștia pe diferite proiecte auto, iar designer-ul și-a exprimat dorința revenirii în industria auto cu o echipă de tineri gata să descopere următorul fenomen al industriei.

După decesul Fisker, fondatorul mărcii se reprofilează cu un Ford Mustang unicat, de 725 cai putere

Urmareste Automarket
Printre proiectele din trecut ale lui Henrik Fisker se numără Aston Martin DB9, BMW Z8, Aston Martin V8 Vantage și, evident, Fisker Karma.
Danezul a lucrat atât pentru BMW Group, cât și pentru Ford Motor Company (unde a deservit și marca Aston Martin). Fisker a avut și propria sa firmă specializată în caroserii, care s-a unit cu Quantum Technologies pentru a forma Fisker Automotive, o marcă auto care purta numele designerului danez. Primul model de serie care i-a purtat numele danezului a fost lansat în noiembrie 2011. Din păcate, la doar doi ani distanță, Henrik Fisker s-a retras din compania care îi poartă numele.

Henrik Fisker a părăsit compania cu acelaşi nume

Via Carscoops

Comentarii (1)

  • Atata trebuie sa vedem, antreprenor care infiinteaza enspe companii de facut masini.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru