Here Maps oferă informaţii despre trafic în timp real în România

de Daniel Popescu
Marti, 23.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Here Maps, unul dintre cele mai cunoscute sisteme de navigaţie, a început să ofere informaţii despre trafic în timp real inclusiv în România.

Esential 50 este numarul tarilor in care este disponibila functia de trafic in timp real in Here Maps
4 miliarde de dolari este valoarea de piata estimata a aplicatiei Here Maps
Nokia a anunţat în această săptămână extinderea în mai multe ţări a serviciilor pe care le oferă în cadrul aplicaţiei de navigaţie Here Maps. Printre acestea se numără şi România, care beneficiază acum şi de informaţii despre trafic în timp real.

La fel ca şi în cazul serviciilor similare oferite de Google Maps, Here Maps afişează condiţiile de trafic sub forma unor linii de culoare verde (trafic uşor), galben (trafic de nivel mediu), roşu (trafic aglomerat) sau negru (trafic blocat), pentru ca şoferii să aibă posibilitatea de a schimba ruta pe care doresc să o folosească pentru a ajunge la destinaţie.

În plus, există inclusiv avertismente cu privire la blocarea traficului în anumite zone înainte ca acestea să devină vizibile, pentru ca şoferii să încetinească la timp şi să schimbe ruta.

De asemenea, Here Maps oferă informaţii în timp real şi despre schimbarea benzilor reversibile pe şosele şi autostrăzi, însă în prezent România nu beneficiază de astfel de drumuri.

Harta traficului din Bucuresti in timp real

Informaţiile afişate sunt colectate de Here Maps la fiecare 60 de secunde, astfel că oferă o imagine realistă asupra condiţiilor de trafic.

Informaţiile despre trafic în timp real sunt disponibile atât în versiunea de desktop Here Maps, cât şi în cadrul aplicaţiilor disponibile pentru platformele mobile Android, iOS şi Windows Phone. Pe lângă România, aceste servicii au devenit disponibile în această săptămână şi în Bulgaria, Bahrain, Kuwait, Oman şi Qatar.

Here Maps este un serviciu de navigaţie care poate fi folosit inclusiv fără o conexiune activă la internet. În prezent, acesta este deţinut de compania de telecomunicaţii Nokia, însă finlandezii au anunţat că vor să vândă acest serviciu, iar constructorii auto Audi, BMW şi Mercedes sunt favoriţi să-l achiziţioneze.

Via Here

Comentarii (4)

  • din pacate e neactualizat. o fi stiind el cum e traficul, dar la harta Romaniei nu stie care sunt sensurile unice, nu stie numele unor strazi si multe altele la care iGo e profesor.
    6 11
  • Acum depinde cati utilizatori folosesc Here Maps ... si au si datele active. Sansele ca Google Maps (din cauza numarului de useri) sa arate mai corect traficul sunt mult mai mari .
    8 1
  • Azi am verificat traseul din voluntari pana la aeroport pe heremaps si google. here arata totul verde si frumos, inclusiv pipera unde e haos de cand au inchis astia o buna parte din drumul principal, pe cand google arata corect. La 20 de minute eram cu masina pe traseu si am "verificat" cu ochii mei. Asa ca o fi ea buna, dar nu la noi
    Bafta
    9 1
  • Si imaginile din satelit sunt mai noi la Google. HERE ramane o solutie buna pentru offline, dar si acolo sunt alternative, cum este Harta Romaniei din Google Play.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru