Feedback

Hesla: olandezii au construit o Tesla alimentată cu hidrogen și cu autonomie de 1.000 km

Publicat Luni, 13.11.2017
de Petre Barac
Comenteaza 3
Hesla: olandezii au construit o Tesla alimentată cu hidrogen și cu autonomie de 1.000 km - Poza 1
O companie din Olanda a construit o mașină alimentată cu hidrogen, pornind de la o Tesla Model S, iar autonomia rezultată a fost aproape dublă, respectiv de 1.000 de kilometri.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Holthausen Group este o companie olandeză, specializată în transportul și distribuția de gaze, care a hotărât să modifice o Tesla Model S astfel încât să-i crească autonomia printr-o instalație de încărcare cu hidrogen.

Proiectul “Hesla” a constat în adăugarea unui pachet de celule fuel-cell, care funcționează cu hidrogen (oferit deja de unele companii), astfel că Tesla Model S are acum două surse energie complementare. Autonomia rezultată a fost de circa 1.000 de kilometri, aproape dublu față de mașina standard de la Tesla.

Costurile s-au ridicat la aproximativ 50.000 de euro, modelul Hesla fiind acum în faza de teste pentru a fi omologat. Tesla nu a fost implicată în acest experiment, mașina fiind cumpărată de firma olandeză de la un client Model S.

Tehnologia fuel-cell, bazată pe producerea energiei electrice cu ajutorul hidrogenului este, în prezent, inaccesibilă pe scară largă din cauza lipsei de infrastructură și a prețului ridicat al mașinilor.

Via Digital Trends


Comentarii (3)

 • muhahahaha
  daca ii mai pune si celule fotovoltaice deasupra pe plafon si capota face range 1500 km :)))))))))))))
  4 14
 • Arogantul
  @muahahahaha
  si ajunge la pret de rolls royce
  4 4
 • sa ii puna si un generator pe GPL

  interesant exercitiul tehnic
  2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru