Hipercarul cu influenţe din Formula 1: Aston Martin se aliază cu Red Bull pentru construirea unei maşini sport

de Daniel Popescu
Joi, 17.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin şi Red Bull Racing au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta împreună un hipercar care va rivaliza cu Ferrari LaFerrari sau McLaren P1. Proiectul AM-RB 001 are deja o primă schiţă oficială.

Aston Martin a anunţat planuri ambiţioase pentru dezvoltarea unui hypercar prin care să ameninţe supremaţia unor rivali precum Ferrari LaFerrari sau McLaren P1.

Constructorul britanic s-a aliat în acest sens cu cvadrupla campioană mondială de Formula 1 Red Bull Racing pentru a beneficia de expertiza lui Adrian Newey, unul dintre cei mai apreciaţi designeri din Marele Circ. Noul proiect a primit deja o schiţă oficială şi poartă numele de cod Project AM-RB 001.

Pentru moment, Aston Martin nu a oferit alte detalii despre deisgnul hypercarului sau performanţele tehnice ale acestuia, însă este cert că acesta va include unele elemente de aerodinamică împrumutate din Formula 1. Prin urmare, nu ştim încă cum se va compara viitorul hipercar cu modele precum Ferrari LaFerrari, care beneficiază de 963 CP şi ajunge de la 0 la 300 km/h în numai 15.5 secunde, sau McLaren P1, care se laudă cu o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în numai 2.8 secunde, timp similar cu el al lui Porsche 918 Spyder.

"Suntem pe punctul de a dezvolta un hypercar care combină ultimele noutăţi aerodinamice din Formula 1 cu filosofia de design a maşinilor sport Aston Martin.

Oportunitatea de a colabora cu Newey şi Red Bull va fi o experienţă fascinantă pentru toată lumea", spune Marek Reichman, designerul Aston Martin.

Urmareste Automarket
La rândul său, Newey este entuziasmat de oportunitatea de a contribui la dezvoltarea unui hypercar, cu atât mai mult cu cât va avea libertate de expresie fără să fie constrâns de regulamentele tehncie ale Formulei 1.
"De al vârsta de 6 ani am avut două obiective în viaţă, să fiu implicat în designul maşinilor de curse şi în designul unui supercar. Oportunitatea să dezvolt şi să realizez aceste idei este incredibil de entuziasmanta. Ne permite să împrumutăm într-o nouă arenă tehnologia pe care am dezvoltat-o în Formula 1", spune el.

Prin prisma noului parteneriat, logo-ul Aston Martin va fi vizibil pe monoposturile Red Bull Racing începând din acest sezon.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru