Honda a reuşit să vândă un milion de maşini hibride în 13 ani

de Bogdan Mirică
Luni, 15.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moment istoric pentru Honda, care a ajuns la borna un milion pentru vehiculele sale hibride. Recordul vine la 13 ani de la debutul primului său model hibrid de serie, Honda Insight.

Honda a anunţat astăzi, oficial, că a reuşit să atingă un milion de vehicule hibride vândute la nivel mondial, de la debutul mărcii în acest segment. Recordul a fost atins la sfârşitul lunii septembrie, la aproape 13 ani de la introducerea primului model hibrid Honda pe piaţă.

Se întâmpla în 1999, în luna noiembrie. Pe atunci japonezii lansau noul Insight, un hibrid pe benzină capabil să ofere un consum incredibil, considerat la acea vreme drept cel mai mic din lume.

De atunci şi până în prezent, Honda a extins folosirea ansamblului său de propulsie hibrid, botezat IMA (abrevierea de la Integrated Motor Assist), pe majoritatea modelelor existente în gamă. În prezent, japonezii vând 8 modele hibride pe 50 de pieţe. În Europa, gama de modele hibride Honda conţine trei produse.

Esential 8 modele hibride include acum gama Honda.
3 modele hibride vinde în prezent Honda pe piaţa din Europa.
Pe viitor, constructorul japonez promite să obţină un nou record de consum la nivelul hibrizilor cu ansamblul IMA şi să dezvolte noi soluţii de propulsie alternativă.
Pe termen scurt vom putea asista la debutul unui sistem hibrid cu două motoare pentru modelele din clasa medie şi mare.

Pe termen mediu, Honda promite însă un sistem hibrid sportiv, cu trei motoare, ce a fost botezat SH-AWD (Super-Handling All Wheel Drive) şi urmează să echipeze viitoarea versiune de serie a supercarului NSX.

via Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru