Honda: „Am fi vrut o cutie automată pe Civic Type R, dar nu am putut să o instalăm”

de Bogdan Mirică
Joi, 06.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Honda a explicat de ce noul Civic Type R este oferit doar cu transmisia manuală cu șase rapoarte. Se pare că o automată ar fi complicat lucrurile în materie de repartizare a masei totale.

Honda are meritul de a fi lansat una dintre cele mai populare hot hatch-uri ale momentului: noua generație Civic Type R. Modelul a fost apreciat de fanii mărcii și de puriști, care au elogiat decizia Honda de a păstra o cutie manuală.

Se pare însă că instalarea unei cutii automate nu ar fi fost posibilă oricum. O recunoaște chiar Yuji Matsumochi, liderul proiectului Civic Type R.

În cadrul evenimentului de lansare, Yuji a declarat că s-a luat în considerare ideea unei transmisii automate sau DSG pentru a crește adresarea modelului și potențialul comercial. Se pare însă că această soluție nu ar fi funcționat.

„Am oferit mașina doar cu această transmisie manuală cu șase trepte pentru că propulsorul nostru oferă performanțe ridicate: 400 de Nm. Type R are nevoie de un ansamblu motor foarte ușor pentru că păstrează tracțiunea față. În condițiile în care motorul cântărește deja destul de mult, nu aveam altă soluție decât transmisia manuală.

Dacă am fi aplicat o transmisie DSG cu dublu ambreiaj sau automată clasică, am fi avut un ansamblu mare și greoi.Ne-am fi ales cu o punte față foarte grea”, a declarat oficialul.

Decizia conducerii a fost una de bun augur, puriștii fiind încântați de transmisia manuală și de modul în care se conduce noul Civic Type R.

Comentarii (7)

  • Automata e pt masini de familie, nu pt masini sport adevarate.
    15 19
  • Exact, mai ales cand ai o cutie cu pana la 9 trepte de ajungi sa faci slalom printre ele mai ceva ca Tomba la bomba. :)
    7 11
  • teoretic exista varianta unei cutii cu diferential de tip transaxle pe puntea spate... insa pe o platforma gandita ”totul fata” era greu de implementat si cu costuri foarte mari
    8 0
  • @Liviu
    E ca habar n-ai despre ce vorbesti?
    4 0
  • Honda: „Am fi vrut un sistem de tractiune integrala pe Civic Type R, dar nu am putut sa il instalam”.
    2 3
  • Siiigur, automata e pentru mașini de familie, obosești făcând slalom printre cele 9 trepte ale acesteia și, bineînțeles, n-are ce să caute pe mașinile sport.
    Ar trebui ca cineva să le spună asta și fraierilor ălora de la Ferrari care, de mulți ani, nu mai produc decât automobile cu cutie automată.
    9 0
  • @G @vianu

    Oameni buni terminati cu prostiile, nu exista pe autoturisme cutii manuale cu 9 trepte (din cate stiu eu).
    Trecerea la mai mult de 6 viteze (inainte) s-a facut doar pentru cutiile automate tocmai pentru ca nu trebuie sa le schimbe soferul ci calculatorul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru