Honda Civic, cel mai bine vandut model in SUA

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 04.06.2008
Honda Civic detroneaza Ford F-150 in topul vanzarilor din SUA. Camioneta americana detinea suprematia de 22 ani.

Esential

22 ani Ford F-150 a fost cel mai bine vandut automobil in SUA.
5 esta locul ocupat momentan de Ford F-150 in clasament vanzarilor din SUA, fiind in continua scadere.

Celebra camioneta americana Ford F-150 a fost detronata pentru prima data in ultimii 22 ani din topul vanzarilor in SUA. Pierderea primului loc in top nu este o intamplare, modelul american oprindu-se momentan pe a cincea pozitie in clasamentul vanzarilor, fiind depasit de patru modele japoneze.

Conform rapoartelor preliminarii emise de producatori, masina cel mai bine vanduta in luna mai in SUA a fost Honda Civic cu 53.299 de unitati, urmata de Toyota Corolla cu 52.826 de unitati. Locurile trei si patru in topul vanzarilor au fost ocupate de alte doua modele ale acelorasi producatori japonezi, Toyota Camry (Avensis in Europa) fiind vanduta in 51.291 de exemplare, iar Honda Accord in 42.778 de exemplare.

Pick-up-ul american Ford F-150 s-a plasat abia pe pozitia a cincea in clasamentul lunii mai al vanzarilor din SUA cu 42.973 de unitati, cu 30.6% mai putine exemplare decat luna mai a anului trecut, de sase luni fiind in scadere continua. Ultima data cand un alt model a amenintat primul loc in top ocupat de Ford F-150 s-a intamplat in mai 1986, de aceasta data fiind vorba de Oldsmobile Cutlass, un model de provenienta GM.

Via | Carscoop

Comentarii (6)

  • george
    SE INTRA IN NORMALITATE
    Ford-ul F-150 pe locul 1 in topul vanzarilor era o anomalie monstruoasa...Avea, n-avea (si de obicei n-avea) omu` nevoie de "pick-up truck" si-l lua...pentru ca era incurajat din toate partile sa procedeze asa...Astept cu interes vestea scoaterii din productie...Un pas important in acest sens s-a facut deja...se pregateste eutanasierea Hummer-ului...
    1 0
  • Marian
    wtf
    Bine zis ca se intra in normalitate. Cati oameni au astia in America de stau la tara sa aiba nevoie de un pick-up? Un portbagaj de masina normala nu le ajunge sa isi care ce au de carat? Ca doar nu or sta numai pe drumuri si isi muta mobila lunar.
    0 0
  • scump dle.
    o influenta a pretului la carburanti ar fi unul din motive .. animalele acelea consuma nu gluma..
    0 0
  • AndreiRN
    Pick-up
    Multi vb, putin cunosc.
    Da, civic este o masina buna si economica dar nu este masina pt barbati.
    Un pick-up este de neegalat in practicalitate si de +20 de ani conduc asa ceva.
    Nu exista autoturism in care sa am 6 persoane lejer si 3 caini mari sau o tona de ...orice.
    Si asta cu acelasi consum ca si un autoturism.
    De fapt motoarele sunt aceleasi.
    1 0
  • george
    CA SA TE SIMTI CU ADEVARAT BARBAT
    trebuie sa-ti iei un "long distance, heavy duty 18 wheeler"...bagi toata suita imperiala (sclavi, secretare, hamali, maseuri, bucatari - 70 de oameni) cu tot cu caini, pisici, serpi si crocodili si 100 de tone de ce vrei tu...daca vrei sa-ti iei soseaua cu tine, te opresti, o faci sul si o arunci in spate...e, ce zici, asta e tare la practicalitate? Si nici nu consuma mult...doar 1/8 galon/an-lumina...Ca sa nu mai zic de fiabilitate...nepotii tai o vor lasa mostenire stranepotilor lor in perfecta stare de functionare...
    1 0
  • AndreiRN
    18 Wheeler
    Adevarat, un TIR este pe lista dorintelor mele dar deocamdata am un Iveco de 7.5t cu care imi plimb motocicletele in weekend si de curand am achizitionat un autobuz Iveco ce va fi transformat in motorhome. Dar nimica nu e mai cool decat un 18Wheeler. Consumul nu ma afecteaza mult avand ulei vegetal reciclat la discretie.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru