Honda Civic Type R s-ar putea întoarce pe piaţă în 2013

de Sebastian Toma
Joi, 19.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda Civic Type R s-ar putea întoarce pe piaţă în 2013, spun englezii de la Autocar. Compania japoneză a renunţat la generaţia precedentă pe fondul nerespectării normei de mediu Euro 5.

Honda Civic Type R primeşte o nouă generaţie în 2013, anunţă englezii de la Autocar citând surse oficiale. Cel mai probabil, o versiune concept va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva din 2013, urmată de o lansare pe piaţă în maximum 12 luni. Pentru moment, informaţiile nu au fost confirmate de oficialii Honda, dar sursele citate de Autocar sugerează că modelul va fi confirmat la Salonul Auto de la Paris. Potrivit oficialilor Honda, versiunea de performanţă a viitorului Civic ar putea să nu mai fie denumită Type R.

Honda a prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood două versiuni modificate ale lui Civic 1.8 i-VTEC. Acestea au fost construite de Mugen şi de Team Dynamics, iar fanii mărcii le-au văzut ca propuneri pentru viitoarea versiune Type S a actualului Civic. Ambele exemplare au fost prezentate sub forma de concept, dar acestea erau funcţionale.

Esential 215 grame de CO2 pe kilometru emitea motorul vechiului Honda Civic Type R.
Motorizarea noului Civic Type R este încă sub semnul întrebării, deoarece vechea generaţie a ieşit de la vânzare după ce motorul său nu a mai fost modernizat la norma Euro 5. Cei de la Honda şi-au justificat decizia pe fondul costurilor ridicate aferente acestei conversii, care nu ar fi fost recuperate în urma vânzărilor aşteptate pentru piaţa din Europa.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • vasilica
    De ce apare iar , ca sa si-o fure de la gti?
    19 23
  • zarnesteanu
    Frate, cat de urata poate sa fie ...
    3 22
  • @zarnestrambu ,nu cel din imagine va fi ,Civicul cel nou va avea o versiune Type R,asta a fost modelul anterior cel din imag.,deci nu ai de unde sa sti cum va arata..
    6 14
  • zarnesteanu
    Tinand cont de tendintele de "design" de la honga, inseamna ca generatia viitoare va fi si mai urata.
    7 18
  • ce e aia GTI ? cumva inaine sa existe GTI japo faceau ceva lege in Motor sport ?! ....
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru