Honda CR-V debutează la timp în SUA

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.11.2011
Honda a rezolvat o parte din problemele cu furnizorii din Thailanda şi a anunţat că va lansa la timp noul CR-V în Statele Unite ale Americii. Japonezii n-au făcut nici declaraţie privind piaţa europeană.

Honda a anunţat că producţia noului CR-V va debuta în Statele Unite ale Americii pe 29 noiembrie, la uzina East Liberty din Ohio. Japonezii au reuşit să treacă peste problemele cu furnizorii cauzate de inundaţiile din Thailanda şi vor lansa modelul CR-V la timp, incluzând şi prezenţa la Salonul Auto de la Los Angeles. Primele modele vor fi puse la vânzare în a doua parte a lunii decembrie 2011. Din păcate, problemele cu furnizorii din Thailanda au afectat şi modelul Civic vândut în Europa.

Cea de-a noua generaţie a lui Civic va debuta în showroom-uri cu întârziere, deoarece modelul necesită piese de la aceiaşi furnizori ca şi CR-V. Tocmai de aceea, cotele de producţie vor varia de la o uzină la alta, în unele fabrici urmând să fie atins planul de producţie prevăzut iniţial, de 50% din capacitatea totală până la rezolvarea problemei cu furnizorii. Respectivul plan de producţie trebuia aplicat până pe 30 noiembrie 2011. Cei de la Honda sunt reticenţi în declaraţii şi au anunţat că toate fabricile din Statele Unite ale Americii şi Canada sunt aşteptate să producă la nivel normal pe 1 şi 2 decembrie, după care planurile lor de producţie vor fi anunţate ulterior.

Cei de la Honda cumpărau, printre altele, componente electronice de la furnizorii din Thailanda, dar inundaţiile catastrofale au perturbat activitatea furnizorilor Honda.

Marca niponă a mai avut probleme de acest gen şi în prima parte a anului, când un tsunami a provocat pagube masive în Japonia şi a blocat toţi constructorii de automobile din Ţara Soarelui Răsare. Versiunile europene ale lui Honda Civic şi CR-V sunt fabricate la uzina din Swindon, Regatul Unit. Uzina respectivă primeşte componente electronice de la acelaşi furnizor cu americanii.

Via | Carscoop

Comentarii (1)

  • aaa... phffffffffffffff...
    ce bine...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru