Honda EV-STER - imagini şi informaţii cu roadsterul electric expus la Tokyo

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.11.2011
Honda a adus conceptul unui roadster electric la Salonul Auto de la Tokyo. Modelul se numeşte EV-STER şi prezintă influenţe de la CR-Z.

Honda a prezentat la Tokyo un concept futurist care ne arată viitorul în segmentul roadsterelor ecologice. Modelul se numeşte EV-STER şi are un aspect futurist, inspirat până la un punct din CR-Z şi aminteşte şi de Beat, roadsterul destinat pieţei din Japonia vândut între 1991 şi 1996. EV-STER Concept are un motor electric alimentat de o baterie litiu-ion de 10 kWh care angrenează roţile din spate şi oferă un sprint 0-100 km/h în doar 5 secunde. Viteza maximă a modelului este de 160 km/h.

Cei de la Honda spun că bateria lui EV-STER se încarcă în mai puţin de trei ore cu ajutorul unei surse de 200 de volţi. Dacă se optează pentru o priză de 100 de volţi, încărcarea durează aproximativ şase ore. În ambele cazuri, autonomia modelului este de 160 de kilometri cu o încărcare completă. Valorile sunt bune pentru un model electric, fiind comparabile cu ceea ce oferă Alianţa Renault-Nissan pe unele pieţe sub forma lui Leaf şi Fluence Z.E.

Ceea ce îl face pe EV-STER mai special (şi mai scump) este folosirea din plin a fibrei de carbon. Materialul exotic este utilizat pentru a reduce masa modelului nipon şi conferă un nivel sporit al manevrabilităţii.

Cei de la Honda promit să îi ofere şoferului posibilitatea de a-şi ajusta vehiculul după bunul plac, meniul său oferind posibilitatea schimbării fermităţii suspensiilor şi modificarea răspunsului la acceleraţie al motorului. Pentru moment, Honda EV-STER rămâne doar un concept futurist, nefiind vorba de vreo ipoteză de producţie.

Via | Honda

Comentarii (3)

  • hmm nu-mi place cum arata
    3 4
  • @Concept
    In loc de volan i-au pus carma de avion :/
    3 0
  • daca arata ca un passat si avean un 1.9 TDI sigur iti placea....:))) esti varza
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru