Honda NSX paraseste campionatul Super GT dupa 13 ani

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.10.2009
Celebrul Honda NSX-GT a fost retras din campionatul Super GT din Japonia. Modelul a fost retras deoarece nu este conform cu regulile din sezonul 2010.

Reglementarile noi ale campionatului japonez Super GT ii va face pe cei de la Honda sa retraga modelul NSX din aceasta competitie. Modelul a fost produs timp de 15 ani, din 1990 pana in 2005, dar a ramas in competitie pana in 2009 datorita cererii fanilor Honda. Din pacate pentru fanii lui Honda NSX, reglementarile din 2010 vor permite utilizarea doar a modelelor cu motorul amplasat in fata si tractiunea spate.

Modelul NSX-GT avea un sasiu modificat cu un motor V6 amplasat longitudinal, care dezvolta in jur de 500 CP. Motorul V6 al acestui model era modificat de catre inginerii de la Mugen si i-a ajutat pe pilotii acestei echipe sa castige trei titluri de campion national si trei campionate la constructori. Cilindreea motorului a fost marita de la 3.0 litri la 3.5 litri, iar configuratia transversala a fost schimbata in favoarea celei longitudinale.

Honda a anuntat ca va lansa un inlocuitor pentru NSX-GT in campionatul Super GT, dar nu a dezvaluit care va fi acesta. Cu toate acestea, urmasul lui NSX-GT nu va avea niciun echivalent in productie.

Dupa cum stiti, Honda a anuntat ca se va orienta catre modele mai ecologice, lasand modelele sport pentru o perioada mai favorabila a pietei auto.

Via | Motortrend

Taguri: Honda, Honda NSX, NSX

Comentarii (2)

  • pacat, a mai disparut o masina emblematica din industria asta auto din ce in ce mai aiurita...
    11 1
  • Exista deja in teste un prototip bazat pe sasiul de GT500, dar cu motor fata si tractiune spate, conform noilor regulamente. Pe acela il vor folosi. De model de serie, nici nu mai incape vorba.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru