Honda Pilot Prototype, SUV in stil american

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.01.2008
Honda a adus la Detroit conceptul din care se va naste viitoarea generatie a SUV-ului Pilot.

Dupa ce acum cateva saptamani anuntau conceptul Pilot printr-un sketch cu rol de teaser, Honda l-a prezentat in sfarsit pe acesta la Detroit, in toata splendoarea sa. Este vorba, evident, de conceptul care prefigureaza viitoarea generatie Pilot, model dezvoltat de Honda pentru piata din America de Nord. Tocmai din acest motiv, designul sau nu este pe placul europenilor, jurnalistii de pe Batranul Continent prezenti la Detroit trecand repede cu vederea peste prototipul japonezilor.

"Noul Pilot este creat pentru a scoate in evidenta profilul unui SUV autentic, un habitaclu dotat cu elemente inovatoare si tehnologii de ultima ora in materie de siguranta si o parte tehnica evidentiata de eficacitate energetica si de comoditate", spune Jim Miller, vicepresedintele administrativ al Honda Canada.

In ceea ce priveste interiorul, tindem sa ii dam dreptate. Pilot Concept vine cu opt locuri si cu spatiu suficient pentru toti cei opt ocupanti ai habitaclului. In plus, solutiile tehnologice a caror inserare care au demarat odata cu redesenarea completa a platformei de constructie determina o tinuta de drum mult imbunatatita si caracteristici off-road peste medie.

La capitolul motorizare, vorbim de un V6 care beneficiaza de ultima generatie a sistemului de gestiune a cilindrilor VCM(MC), care ii permite modelului sa apeleze la toti cei 6 cilindri la nevoie sau la doar 3 sau 4 in conditiile in care scopul este economia si eficacitatea energetica.

Pilot 2009 va aparea, in versiune de serie, la sfarsitul acestei primaveri, intregul proces de dezvoltare apartinandu-i biroului Honda de peste Ocean. Noul SUV Honda va fi asamblat, la fel ca generatia pe care o inlocuieste, la uzina Honda din Alabama.

Comentarii (1)

  • cosmin
    masini sper
    honda este de vitor mare pe piate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru