Honda renunta la S2000

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 05.01.2007
Urmatoarea generatie a lui S2000 nu va exista. Honda va imagina in schimb un model sport cu patru locuri care sa asigure continuitatea pe acest segment de piata.

Urmatorul model sport pe care il va dezvolta Honda, cel care va umple golul lasat de oprirea productiei lui S2000, va avea patru locuri si un design cu o clasa peste actualul model. Ipoteza a fost lansata de presa auto britanica, care afirma ca noul model va fi mai rafinat si mai luxos decat simplistul si puristul roadster S2000.

Indiciile conduc chiar catre un model 100% nou, ceea ce ar insemna ca S2000 va fi scos din productie definitiv. Astfel, chiar daca noul model sport Honda ii va lua locul actualului roadster, acesta va fi absolut diferit si aproape sigur va fi denumit altfel. Mai mult, publicatia americana Road and Track sustinea in luna martie ca urmasul lui S2000 va fi un coupe cu patru usi denumit XGA. Aceste ipoteze par sa aiba un suport chiar in declaratiile oficialilor japonezi, care au declarat in mai multe randuri ca S2000 nu a fost un succes pentru Honda.

In aceste conditii, Motoatsu Shiraishi, unul dintre sefii japonezilor, a afirmat ca pentru inlocuitorul lui S2000 "se va parcurge un drum diferit" si ca unul dintre principalele dezavantaje ale actualului model a fost cutia de manuala de viteze. In aceste conditii, modelul inlocuitor va dispune in mod sigur de padele in spatele volanului, asa cum multi dintre potentialii clienti Honda au cerut in mai multe randuri.

Noul model va fi lansat oficial in 2009, in acelasi timp cu noua generatie a supercar-ului NSX.

Comentarii (1)

  • honda s2000
    nu pot sa cred.NU A FOST CONSIDERATA UN SUCCES?atunci de ce e clasificata cea mai buna masina sport?care alta masina are turatia pana la 9000 de ture cu un motor doar de 2000?e o masina incredibila
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru