Honda va lansa o gamă de modele electrice de mici dimensiuni: Sports EV, următorul pe listă după versiunea de serie a lui E Prototype

de Daniel Popescu
Luni, 04.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda intenționează să lanseze o gamă completă de modele electrice de mici dimensiuni care vor utiliza aceeași platformă ca viitoarea versiune de serie a lui E Prototype. Următorul model pe listă este Sports EV.

Honda este unul dintre producătorii care au intrat târziu pe segmentul mașinilor electrice, însă japonezii intenționează să recupereze cât mai rapid terenul pierdut în fața unor constructori precum Renault, Nissan sau BMW.

Honda a prezentat recent primele imagini și informații cu E Prototype, versiunea de pre-serie a primului său model electric care va fi prezentat în cursul acestui an.

Versiunea de serie va fi dezvoltată pe o platformă nouă dedicată modelelor electrice din segmentele de oraș și subcompact, iar Honda anunță acum că va lansa mai multe modele în aceste segmente.

"Tehnologia fundamentală este aici, iar colegii noștri de la departamentul de design gândesc în multe direcții. Poate fi vorba despre orice model. Poate fi un model spotiv. Personal, aș aprecia un model sportiv pe acea platformă", a declarat Kohei Hitomi, managerul de proiect pentru Honda E Prototype.

Prin urmare, este posibil ca pe noua platformă să fie dezvoltată inclusiv o versiune de serie a conceptului Sports EV, care a fost prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo din 2017.

Acesta ar putea fi un model electric de performanță care să fie poziționat lângă Honda Civic Type R și NSX.

Pentru moment nu este clar dacă Honda se va concentra pe dezvoltarea unor modele electrice cu design retro, așa cum sunt E Prototype și Sports EV sau va lansa și modele cu design modern.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru