Honda va lansa versiuni hibride sau electrice pentru toate noile modele care vor fi vândute în Europa

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda se alătură trendului ecologic și va lansa versiuni hibride sau electrice pentru fiecare nou model pe care îl va introduce pe piața europeană.

Marii constructori se luptă să anunțe diverse inițiative prin care prioritizează mașinile electrice în defavoarea celor cu motoare cu combustie internă.

Ultimul pe listă este Honda, care a anunțat că, începând de acum, va oferi o versiune hibridă sau electrică pentru fiecare nou model pe care îl lansează pe piața europeană.

La nivel global, obiectivul constructorului japonez este ca două treimi dintre mașinile vândute în 2030 să fie electrificate, însă pentru Europa ținta este anul 2025. "Aici, în Europa, vedem că ritmul de trecere la electrificare crește mai mult decât în orice altă parte", explică Takahiro Hachigo, CEO-ul și președintele Honda.

Noua strategie va începe anul viitor cu noul Honda CR-V, care va beneficia de o versiune hibridă începând din 2018. Un singur an mai târziu, Honda va lansa pe piața europeană versiunea electrică a conceptului Honda Urban EV, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt și care a stârnit numeroase controverse prin prisma designului său.

Via Honda

Comentarii (2)

  • Imi place ca nu comenteaza nimeni :))

    Daca scria in titlu,BMW introduce versiuni hibrid tralalalal era plin aici de ingineri auto care ne explicau cum e tehnologia germana la superlativ fata de oricine.

    Daca scria,Lexus introduce versiuni hibrid tralalalaa,aceasi ingineri veneau si ne explicau cum BMW vinde cu 5 masini mai mult in Japonia si ca Lexus este o Toyota care se vrea a fi premium dar nu este si ca BMW 116i este premium.

    Pa.
    6 2
  • Honda a mai avut o tentativa de hibridizare si a cazut fix in ...bot.

    Asta nu insemna ca esecul e neaparat repetabil asa cum ceea ce vrea sa faca acum Honda se inscrie nu numai intr-un trend general dar si ca o continuare fireasca a unei mai vechi strategii a constructorului. Plus ca e ...asiatic, deci nimeni nu se mira nici de hibridizare si nici de electrificare
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru