Honeywell: "Testele Daimler cu noul nostru refrigerant sunt neconcludente"

de Sebastian Toma
Luni, 22.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Honeywell, creatorii refrigerantului R1234yf, susţin că testele derulate de Daimler nu reflectă condiţiile reale ale unui accident şi că nu sunt concludente.

Esential 4 modele Mercedes-Benz au fost blocate de la vânzare în Franţa.
Honeywell International, producătorul refrigerantului R1234yf, a declarat că testele derulate de Daimler nu reprezintă condiţiile reale ale unui accident şi nu sunt concludente, informează Automotive News, citând Handelsblatt. Cei de la Daimler susţin că refuză să folosească refrigerantul inventat de Honeywell şi Dupont deoarece acesta emite flourură de hidrogen, un gaz toxic, atunci când arde, iar nemţii spun că refrigerantul ar putea să ia foc în urma unui accident. Testele celorlalţi constructori germani care s-au opus, în primă fază, folosirii acestui refrigerant au demonstrat că acesta nu este periculos în caz de accident. Din cauza refuzului de a trece la noul tip de refrigerant, înmatricularea modelelor produse de corporaţia Daimler după data de 12 iulie fiind blocată în Franţa.

“Testele efectuate de Daimler au fost statice şi nu reflectă ceea ce se întâmplă într-un accident real.

Ne întrebăm de ce Daimler nu încearcă o rezolvare constructivă a problemei în loc să fie singurul care refuză să folosească noul refrigerant. Ar aduce costuri minime pe an, iar alţi constructori au făcut deja acest pas.”, a declarat Tom Wink, reprezentat Honeywell.

Urmareste Automarket
Daimler a decis să rămână la vechiul refrigerant, R134a, după ce a primit acordul guvernului german.
Comisia Europeană a obligat Germania să explice decizia până pe data de 20 august, în caz contrar urmând să fie declanşată procedura de infringement.

Via AutomotiveNews

Comentarii (3)

  • Am ezitat sa comentz pana acum.

    De remarcat consecventa Automarket de a relata detaliile negative ale componentelor chimice din aerul conditionat a masinilor mercedes....

    Omitand intentionat in acelasi timp sa anunte (cand a fost de anuntat) lansarea a ceea TOATA presa mondiala spune ca Mercedes S-Class e cea mai buna masina din lume.

    Va sta inca in gat Aufomarket ca nu ati fost invitati la lansare ?

    Maturizati-va and GET OVER IT.
    23 6
  • AndreiRN
    Vrajeala si inselatorie repetata.
    Expira dreptul de autor la agentul prezent si pt a scoate bani in continuare se inventeaza tot felul de motive sa fie schimbat.
    La fel sa intamplat si cu R12.
    Excrocherie americana.
    10 2
  • Si uite ca politica isi baga nasul tot mai mult si joaca carti grele prin intermediul constructorilor auto....
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru