Hot-Hatch-ul viitorului: noua generație Peugeot 208 GTi va avea și o versiune electrică

de Cornel Șocariciu
Luni, 09.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Peugeot 208 va fi lansată în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2019. Modelul producătorului francez va primi atât versiuni cu motoare cu combustie internă, cât și o variantă electrică. Hot Hatch-ul 208 GTi va fi și el disponibil într-o versiune electrică.

Noua generație Peugeot 208 va fi prezentată în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie 2019. Modelul de clasă subcompactă va fi produs pe platforma CMP (Common Modular Platform) a grupului PSA, iar zvonurile anunță modificări consistente în ceea ce privește designul, cât și îmbunătățiri majore la nivelul interiorului.

Conform informațiilor apărute în presa britanică, viitoarea generație Peugeot 208 va avea și o versiune electrică. Aceasta din urmă va miza pe arhitectura e-CMP a grupului francez.

Fanii versiunilor sportive vor avea la dispoziție varianta 208 GTi. Aceasta va putea fi comandată fie cu un propulsor pe benzină, fie într-o variantă electrică.

"Voi oferi detalii complete în luna martie, dar vreau ca viitorul să nu fie unul plictisitor. Când vei cumpăra un Peugeot nou vei beneficia de un design modern, de cea mai nouă variantă a tehnologiei i-Cockpit și de versiuni de top precum GT-Line, GT și, probabil, GTi. Nu îmi doresc să generez diferențe între modelele cu motoare cu combustie internă și cele electrice.

În cadrul Peugeot, clientul va putea alege sistemul de propulsie dorit pentru fiecare model", a declarat Jean-Pierre Imparato, șeful Peugeot.

Totodată, oficialul Peugeot crede că este mult mai important să oferi o gamă completă de motorizări (diesel, benzină și electric) și nu modele diferite în același segment, așa cum procedează Renault cu Zoe și Clio.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru