Hummer pregateste SUV-urile compacte H4 si H5

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.11.2009
Imaginea de marca "rea" a celor de la Hummer tinde sa se evapore dupa ce aceasta a fost cumparata de chinezii de la Tengzhong. Hummer are de gand sa produca SUV-uri mai mici.

Dupa ce chinezii de la Tengzhong au cumparat marca Hummer de la GM, acestia vor schimba optica pe care producatorul american de SUV-uri o are in privinta propriei game de produse. Noul presedinte al companiei, Jim Taylor, a recunoscut in acest sens ca marca americana pregateste doua modele mai mici al caror scop va fi obtinerea unui volum de vanzari mult mai ridicat decat cel realizat de actualele H2 si H3, urmasii "mastodontului" H1.

Conform informatiilor existente pe piata la aceasta ora, primul dintre noile modele va fi H4, ale carui linii se vor inspira din conceptul HX (foto), prezentat de Hummer la Salonul de la Detroit din 2008. Aflat inca in faza de proiect, H4 nu va iesi insa pe piata decat cel mai devreme in luna decembrie a anului viitor.

In ceea ce-l priveste pe H5, acesta va fi un SUV compact care va sterge definitiv din memoria potentialilor clienti imaginea de producator cu modele care consuma enorm si emit dioxid de carbon direct proportional cu consumul.

Nu se stie inca unde se vor produce cele doua noi modele, GM urmand sa inceteze productia modelelor Hummer in cursul anului 2010.

In aceste conditii, compania Tengzhong va fi nevoita sa gaseasca un partener de productie din randul constructorilor care pot sa puna la dispozitie benzi de productie si uzine in acest sens.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (4)

  • O veste foarte buna . Asteptam cu interes noile modele .
    4 2
  • NeoGalaxy
    Marca Hammer nu a fost comparata de chinezi, tranzactia a fost oprita de guvernul american. Marca este si va ramane a lui GM pana se plictisesc aia de ea si o inchid. Citit pe net... ce dracu mah...

    P.S.

    Ce pizda masii scrie aici mah baieti, ca tot voi ati scris asta:

    "Fabrica din Shreveport Louisiana a fost redeschisa special pentru productia versiunii 2010 a lui Hummer H3 si H3T. In prima faza, productia de la fabrica de Hummer din Louisiana a fost oprita din lipsa cererii, apoi a fost oprita pentru negocierile cu chinezii de la Sichuan Tengzhong. Avand in vedere faptul ca afacerea cu chinezii a fost anulata, cei de la General Motors au intalnit un stoc redus de modele si o cerere in crestere pentru H3."
    0 0
  • ce porcarie....
    hummer trebuia sa ramana hummer, nu SUV! in ritmul asta vor lansa un concurent pentru MiTO?
    1 1
  • NeoGalaxy
    @Jolerto: Mah scuze, dar chiar m-a ofticat faza. Ei scriu ceva si acuma... uita? Au fost si discutii la vremea aia ca de ce s-a suspendat contractul si negocierile si era faza cu nu vrea guvernul ca chinezii sa puna mana pe tehnologie... si asa mai departe. Si acuma... hop... gata fabrica este deja vanduta alora.

    Eu nu ma pricep la masini cat baietii astia. Ma astept sa scrie serios si cat mai corect posibil. Eu imi permit sa gresesc pentru ca oricum nu ma streseaza nimeni, ei in schimb... nu-si permit asta. De ce? Simplu pentru ca asta este painea lor in schimb ce pentru mine este doar un hobby.

    Si nu vreau sa crezi ca l-am injurat pe Mircea, nu asta ma deranja. Ci faptul ca contrazice un text scris tot de ei :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru