Hyundai a dezvaluit conceptul hibrid Blue Will

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 02.04.2009
Hyundai a dezvaluit la Salonul Auto de la Seul conceptul hibrid Blue Will. Propulsia este asigurata de un motor pe benzina si unul electric alimentat de baterii litiu-polimer.

Hyundai a debutat in cadrul Salonului Auto de la Seul cu noul concept Blue Will, anticipat deja de cateva zile. Botezat cu numele de cod HND-4, noua creatie a centrului de design Namyang a fost vedeta standului coreean de la Seul. Blue Will, asa cum o sugereaza si numele, introduce un nou sistem hibrid, care isi propune sa reduca substantial emisiile de CO2 si consumul de carburant.

Trenul de rulare hibrid include un motor din aluminiu, cu injectie directa, de 1.6 litri, capabil sa ofere 150 cai putere si o unitate electrica ce poate livra pana la 135 de cai putere. Cele doua propulsoare sunt completate de o transmisie variabila continua si de un set de baterii litiu-polimer.

Pentru a incarca bateriile, Hyundai foloseste pe langa motorul conventional alte trei surse: un generator termo-electric, celule solare montate pe acoperis si sistem de regenerare a fortei rezultate la franare.

Toate aceste solutii reusesc sa ofere hibridului o autonomie de 1050 de kilometri, consumul mediu incadrandu-se in valorile 4.3 si 4.7 litri/100 de km.

via | Zercustoms

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru