Hyundai are probleme cu livrările lui Ioniq Electric: aprovizionarea cu baterii electrice, în impas

de Daniel Popescu
Marti, 08.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai este nevoită să amâne livrările versiunii electrice a lui Ioniq din cauza problemelor de aprovizionare cu bateriile.

Vânzările de mașini electrice au început să crească într-un ritm accelerat, chiar dacă pentru moment cota de piață a acestora rămâne scăzută.

Constructorii au avertizat în mai multe rânduri că una dintre problemele viitoare este legată de faptul că cererea în creștere ar putea cauza dificultăți de aprovizionare în cazul bateriilor, iar Hyundai se confruntă deja cu astfel de neplăceri.

Constructorul sud-coreean a confirmat că a fost nevoit să amâne livrările de unități Hyundai Ioniq Electric ca urmare a unei disponibilități reduse de baterii la nivel global. Pentru moment au apărut informații despre clienți din Canada și statul american California care au fost informați de reprezentanții Hyunday că nu pot livra la timp mașinile comandate.

În plus, un purtător de cuvânt al filialei Hyundai din America de Nord a confirmat că problema s-ar putea extinde și în cazul noului Hyundai Kona Electric. Modelul este așteptat pe piața europeană în toamna acestui an și iese în evidență prin acumulatorul de 64 kWh și autonomie de până la 470 de kilometri conform standardului WLTP.

Kona Electric va avea un "frate" și sub sigla celor de la Kia, care au anunțat deja primele detalii despre Niro EV înainte de prezentarea oficială pregătită pentru Salonul Auto de la Paris din luna octombrie.

Via GreenCarReports

Comentarii (2)

  • Arogantul
    mama lui de cobalt ca nu creste in copaci asa cum ar vrea unii pe aici
    9 6
  • Ioniq sau nu, mai ajunge in tara noastra pana la toamna? La vecini e din toamna trecuta!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru