Hyundai caută o nouă nișă pentru SUV-uri: după Kona, coreenii se gândesc la versiuni coupe pentru SUV-uri

de Daniel Popescu
Vineri, 05.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai analizează posibilitatea de a dezvolta versiuni coupe pentru unele SUV-uri din gamă, iar Santa Fe este pe lista de opțiuni a constructorului sud-coreean.

Popularitatea de care se bucură SUV-urile în prezent determină constructorii să lanseze noi modele în acest segment, iar Hyundai nu face excepție de la această regulă.

Chiar dacă gama actuală include modele precum Tucson, Santa Fe și Grand Santa Fe, producătorul sud-coreean pregătește SUV-ul de clasă mică Kona, iar acum anunță că se gândește la versiuni coupe ale SUV-urilor de mari dimensiuni.

Designerul șef Thomas Burkle, care în trecut a fost designerul celor de la BMW, face o paralelă între succesul lui X6 și tentația constructorilor de a merge în direcția SUV-urilor coupe. "Îmi pot imagina o versiune coupe pentru SUV-uri în multe segmente, dar trebuie să vedem care este raportul între dimensiuni, mărimea jantelor și lungime. Pentru coupe ai nevoie de o anumită lungime."

"Cu siguranță este interesant să deschidem ușa pentru versiuni de caroserie în segmentul SUV-urilor. Cunosc foarte bine BMW X6 și cred că vom vedea mai multe coupe-uri în segmentul SUV-urilor, pentru că este un segment în creștere", a precizat el.

Întrebat dacă Hyundai Santa Fe este un candidat serios pentru a primi o versiune coupe, Burkle a fost categoric.

"Da, dar ar putea fi și ceva dintr-un segment mai compact".

Via GoAuto

Comentarii (1)

  • Cu "trendul" lor de politica al preturilor,si al motoarelor ramase in urma concurentei (in special cele diesel) sa caute mult si bine!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru