Hyundai confirmă dezvoltarea unei sportive plug-in hybrid: Lamborghini Huracan și Porsche 911 Turbo, punctele de reper

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat că divizia de performanță N dezvoltă o sportivă cu sistem de propulsie plug-in hybrid, despre care unele surse afirmă că va avea performanțe apropiate de Lamborghini Huracan și Porsche 911 Turbo.

Presa internațională speculează de mai mulți ani că Hyundai intenționează să lanseze o sportivă cu sistem de propulsie hibrid, iar constructorul sud-coreean a confirmat aceste informații cu ocazia târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES).

"Nu vă pot spune mai multe despre acest subiect, dar cu siguranță facem asta. Săptămâna aceasta, după CES, voi analiza un astfel de proiect", a explicat Luc Donckerwolke, directorul departamentului de design al Hyundai, în cadrul unui interviu acordat publicației australiene Drive.

În plus, sursa citată a primit o confirmare suplimentară din partea lui Yang Woong Chul, directorul departamentului de cercetare și dezvoltare al constructorului asiatic. Astfel, sportiva urmează să beneficieze de un sistem plug-in hybrid și să fie dezvoltată de divizia de performanță N, condusă în prezent de Albert Biermann, fost inginer la BMW M.

Potrivit unor surse neoficiale, inginerii Hyundai intenționează să obțină cu noua sportivă performanțe apropiate de cele oferite de Lamborghini Huracan și Porsche 911 Turbo.

Noua sportivă face parte din strategia de lansare a 18 modele electrificate până în 2025.

În acest segment, nouă atracție a sud-coreeniilor este Hyundai Nexo, un SUV electric alimentat cu hidrogen care promite o autonomie de 800 de kilometri și care va fi lansat pe piață în prima parte a acestui an.

Cu 4 ani în urmă, Hyundai a prezentat PassoCorto (foto), un prototip al unei sportive coupe al cărui design a fost realizat împreună cu Institutul de Design de la Torino.

Via Motor Authority

Comentarii (1)

  • Lycan Marussia
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru