Hyundai Elevate: concept pentru o mașină pentru misiuni de salvare capabilă să parcurgă orice suprafață de teren

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Elevate reprezintă viziunea constructorului asiatic pentru o mașină cu picioare flexibile capabilă să parcurgă orice suprafață de teren. Un astfel de vehicul este ideal pentru misiuni de salvare.

Hyundai a profitat de prezența la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) pentru a dezvălui publicului un concept inedit care, dacă va fi vreodată produs în versiune de serie, ar putea reprezenta un important ajutor în misiunile de salvare necesare după calamități.

Pe numele său Hyundai Elevate, conceptul pare desprins din filmele pentru colonizarea planetei Marte și este bazat pe o platformă modulară electrică ce permite utilizarea unor caroserii multiple, în funcție de necesități.

De asemenea, cele patru roți sunt în realitate picioare robotizate care includ motoare pentru propulsie independentă și care pot aborda orice tip de suprafață, indiferent cât de accidentată este aceasta. Acestea pot simula atât mersul mamiferelor, cât și mersul reptilelor, astfel că se pot mișca în orice direcție.

Picioarele se pot compacta pentru ca vehiculul să meargă direct pe roți, ca orice mașină normală, iar sistemul de suspensie pasivă permite o utilizare mai eficientă a energiei electrice pentru îmbunatățirea autonomiei.

Cei de la Hyundai susțin că Elevate este primul vehicul din segmentul UMV (Ultimate Mobility Vehicle), însă nu oferă detalii despre o eventuală producție de serie sau despre prețul la care un astfel de vehicul ar putea fi comercializat.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru