Hyundai i20 Coupe - primele imagini ale variantei mai atractive a subcompactei coreene

de Sebastian Toma
Miercuri, 10.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a prezentat astăzi primele imagini şi informaţii oficiale ale lui i20 Coupe. Cu toate că nu este primul hatchback cu trei uşi de segment B oferit vreodată de producătorul coreean, acesta este cel mai atrăgător de până acum.

Hyundai i20 a primit o versiune Coupe la două luni de la debutul noii generaţii la Salonul Auto de la Paris. În comparaţie cu varianta cu cinci uşi, pe lângă lipsa evidentă a unei perechi de portiere, modelul din Coreea de Sud are un plafon mai scund cu 25 de milimetri şi mai înclinat în spate, iar toţi montanţii au fost şi ei înclinaţi pentru a asigura un aspect mai sportiv. Bara de protecţie frontală este şi ea restilizată şi integrează o grilă hexagondală mare, în timp ce posteriorul prezintă un set de stopuri mai mari decât la i20-ul cu cinci uşi. Cei de la Hyundai susţin că spaţiul interior dedicat pasagerilor nu a fost schimbat în urma schimbărilor, iar portbagajul este mai mare acum, capacitatea sa crescând cu 10 litri până la 336 de litri.

Gama de motorizări este preluată integral de la hatchback-ul cu cinci uşi din aceeaşi gamă. Asta înseamnă că Hyundai oferă un motor de 1.25 litri cu 84 CP şi 122 Nm, un 1.4 benzină de 100 CP şi 134 Nm şi două diesel-uri: 1.1 litri cu 75 CP şi 180 Nm, respectiv un 1.4 litri de 90 CP şi 240 Nm.

Motorizarea alimentată cu benzină care livrează 84 CP este singura din gamă care are transmisie manuală cu cinci trepte, în timp ce restul propusloarelor au transmisii manuale cu şase trepte. Opţional, pentru motorizarea pe benzină de top din ofertă este disponibilă o transmisie automată cu patru trepte. Gama de propulsoare ar putea fi îmbunătăţită odată cu lansarea versiunii de performanţă ”N”, confirmată drept primul proiect pentru divizia dedicată a mărcii Hyundai, cu toate că specificaţiile acesteia şi data debutului nu au fost precizate.

Din profil, vorbim despre cel mai sportiv model de segment B oferit vreodată de Hyundai, fără ca acesta să fie o varianta de performanţă.

Urmareste Automarket
Clienţii care aleg noul Hyundai i20 Coupe vor putea opta şi pentru noi culori exterioare, iar gama de jante include şi un model care are diametrul de 17 inch, anunţă reprezentanţii mărcii.
Coreenii pun la dispoziţie o combinaţie excentrică pentru noul i20 Coupe, care permite alegerea unei caroserii vopsite în portocaliu cu un interior în aceeaşi nuanţă. Indiferent de versiune şi de culori, Hyundai i20 Coupe va fi disponibil comercial începând cu luna martie a anului viitor, după debutul său de la Salonul Auto de la Geneva, programat la începutul respectivei luni.

Via Hyundai

Comentarii (4)

  • joe.giorgica
    PRETUL!!... cred ca asta reprezinta bariera unui adevarat succes al hyundaiului!. ca prea s-au aruncat,,,chiar peste al modelelor consacrate europene!..
    5 2
  • Imi place foarte mult cum arata acest I20.
    Daca as dori sa cumpar o masina din clasa asta as face cu siguranta o vizita la Hyundai.
    Daca I30-ul mi se pare putin "fortat", asta are un design foarte bine echilibrat.
    3 3
  • @joe.giorgica Pana una alta grupul Hyundai-Kia a fost in 2013 al patrulea grup in ceea ce priveste vanzarile, inainte grupurilor Renault-Nissan, PSA, Honda sau Fiat-Chrysler. Vanzarile europene sunt mici in comparatie cu producatorii europeni insa pana la urma conteaza rezultatele la nivel mondial...traim totusi intr-o lume globala. Plus ca e normal ca firmele europene sa aiba vanzari mai bune pe continent in comparatie cu cele asiatice sau americane.
    0 2
  • De unde iti iei tu informatiile pentru ca sunt total gresite? Esti depasit
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru