Hyundai i30 N debutează la Frankfurt: 275 de cai putere în urmărirea lui Golf GTI

de Petre Barac, Foto: Hyundai
Vineri, 08.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea noului Hyundai i30 N, primul Hot Hatch din gama mărcii sud-coreene, are loc săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Dezvăluit în luna iulie, primul model de performanță de serie al celor de Hyundai va intra în competiție cu modele precum VW Golf GTI, Seat Leon Cupra sau Honda Civic Type-R.

Noul i30 N a fost testat pe circuitul de la Nurburgring, iar experiența acumulată de constructor urmează să fie folosită și pentru celelalte modele din gamă, nu doar pentru compacta sportivă.

Hyundai i30 N include noua grilă frontală introdusă de sud-coreeni, denumită Cascading Grill, precum și un nou spoiler. Modelul de performanță are tracțiune față și beneficiază de un motor turbo de 2.0 litri care furnizează până la 275 de cai putere și un cuplu de 353 Nm.

Puterea este livrată la roțile față printr-o cutie manuală cu 6 trepte, viteza maximă fiind de 250 km/h.

Hyundai susține că i30 N este potrivit atât pentru deplasări zilnice, cât și pentru circuit, prin prisma celor 5 moduri disponibile pentru șofer: Eco, Normal, Sport, N și N Custom. Acestea schimbă parametrii de funcționare pentru motor, amortizoare sau direcție, iar șoferul poate mări numărul de turații al motorului când trece dintr-o treaptă superioară de viteză într-una inferioară.

Hyundai i30 N va fi disponibil în Europa de la finalul anului 2017.

Via Autoexpress

Comentarii (1)

  • Rău nu poate fi, dar rămîn la părerea că stilul exterior e în regres comparativ cu fostul i30, oricît de germanofil-esențial se vrea a fi.

    ...Sau tocmai d-aia pare un A3 reciclat?! (care nici el nu mă încîntă cu designul lui struțo-cămiloid - nici hatch, nici break, hmm.)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru