Hyundai Ioniq va primi o autonomie mai mare: "Nu va atinge autonomia de 470 de kilometri a SUV-ului Kona"

de Daniel Popescu
Luni, 22.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat că modelul electric Ioniq va primi o baterie mai mare, însă admite că autonomia nu va ajunge la nivelul celei de 470 de kilometri oferită de SUV-ul Kona.

Sedanul electric Hyundai Ioniq oferă în prezent o autonomie de 280 de kilometri conform vechiului standard NEDC, însă constructorul sud-coreean a anunțat o serie de îmbunătățiri în această privință.

Gil Castillo, unul dintre managerii Hyundai pentru departamentul de modele cu propulsie alternativă, a confirmat că Ioniq va primi o baterie mai mare în a doua jumătate a anului viitor. "Gama de modele Ioniq se va îmbunătăți. Bateria va fi mai mare. Va fi o îmbunătățire interesante, dar nu la nivelul autonomiei lui Kona", a declarat el pentru publicația InsideEVs.

Oficialul mărcii asiatice nu a fost mai specific, însă Kona are o autonomie de 470 de kilometri conform standardului WLTP în versiunea de top. Publicația InsideEVs speculează că noua baterie ar putea avea o autonomie de circa 300 de kilometri potrivit WLTP, care oferă date mai realiste comparativ cu vechiu standard NEDC.

În ciuda autonomiei relativ reduse, Ioniq s-a bucurat de o popularitate bună, iar Hyundai a fost nevoită să mărească producția cu 50% în vara anului trecut, pentru a face față cererilor venite din partea clienților.

Pe de altă parte, producătorul s-a confruntat temporar și cu probleme legate de furnizarea bateriilor.

Via InsideEVs, Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru