Hyundai ix35, clonat de chinezi sub numele de Hawtai Shengdafei

de Bogdan Mirică
Miercuri, 23.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce a clonat Porsche Cayenne în urmă cu patru ani, constructorul chinez Hawtai recidivează. De această dată cu un crossover inspirat de Hyundai ix35.

Printre numeroasele lansări ale Salonului Auto de la Beijing s-au numărat şi câteva modele ale constructorilor chinezi, dedicate exclusiv pieţei locale. Lista premierelor a inclus şi noul Hawtai Shengdafei, un crossover compact, cunoscut în faza de proiect drept Hawtai A25.

Până aici nimic interesant, însă dacă ne rezervăm câteva secunde pentru a privi cu atenţie fotografiile SUV-ului asiatic, o să observăm câteva asemănări între produsul celor de la Hawtai şi un model extrem de cunoscut pe piaţa europeană, inclusiv în România: Hyundai ix35.

Se pare că designerii constructorului chinez Hawtai au avut nevoie de inspiraţie, iar drept muză le-a servit crossover-ul Hyundai. Nu ar fi pentru prima dată când Hawtai este acuzat de plagiat. În 2010, acelaşi constructor chinez lansa SUV-ul Boliger, sau B35, inspirat serios din partea frontală a lui Porsche Cayenne şi spatele unui alt model Hyundai: Santa Fe.

Esential 135 de cai putere oferă motorul pe benzină al SUV-ului Hawtai Shengdafei.
Chinezii lansează o nouă copie grosolană: sosia lui Porsche Cayenne

De altfel, noul Hawtai Shengdafei se poziţionează ca un frate mai mic al plagiatorului Boliger.

Profilul crossover-ului chinez este similar cu cel al lui ix35, în vreme ce posteriorul copiază şi el arhitectura mult mai popularului rival. Partea frontală se bucură de o grilă impunătoare, cromată, iar blocurile optice au lumini LED.

Sub capota SUV-ului chinez se vor afla două motoare: un „benzinar” de 1.5 litri turbo, capabil să ofere 135 de cai putere şi 200 Nm, şi un turbodiesel de 2.0 litri. Vor fi disponibile fie o cutie manuală cu cinci rapoarte, fie una automată cu patru.

via autoblog

Comentarii (2)

  • Cu faruri de Cee'd.. :)
    6 0
  • Oare domn'soara e tot clonata? :)))
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru