Hyundai N pregătește un model de performanță pe hidrogen: conceptul unui FCEV este așteptat la Detroit

de Paul Cosma
Joi, 10.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia sportivă Hyundai N pregătește noutăți pentru Salonul Auto de la Detroit, presa coreeană indicând dezvăluirea conceptului unui viitor model de performanță alimentat cu hidrogen. “Surpriza” constructorului este așteptată săptămâna viitoare.

Hyundai, sub umbrela diviziei sportive N, a promis că va dezvolta atât versiuni de performanță ale modelelor din gama actuală, cât și mașinile dedicate competițiilor din motorsport în care este implicată marca sud-coreeană.

Constructorul asiatic, prin vocea directorului de cercetare și dezvoltare, a dezvăluit că pregătește o “surpriză” pentru Salonul Auto de la Detroit, ce debutează săptămâna viitoare. Într-o conferință de presă, Albert Biermann a sugerat că este vorba despre un “model de performanță pe hidrogen”.

Cel mai probabil, vom vedea lansarea unui concept ce prefigurează un model FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle). În trecut, mai exact în 2015, constructorul a lansat conceptul Hyundai N 2025 Concept (foto), viziunea sa în ceea ce privește viitorul mașinilor sport.

Conceptul avea un sistem de propulsie full-electric care își trăgea energia cu ajutorul unor celule care transformau hidrogenul în electricitate.

Sistemul avea 670 de cai putere, însă puterea totală urca la 884 de cai cu ajutorul unui sistem care recupera eficient energia de frânare.

Via Carscoops

 

Comentarii (1)

  • panou solar ce produce hidrogen:

    https://nieuws.kuleuven.be/en/content/2019/belgian-scientists-crack-the-code-for-affordable-eco-friendly-hydrogen-gas
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru