Hyundai nu vrea să cumpere Opel

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.06.2011
Coreenii de la Hyundai au infirmat zvonurile care anunţau că ar fi printre constructorii interesaţi de achiziţia mărcii Opel.

În urmă cu câteva zile, o serie de zvonuri anunţau vânzarea Opel. Zvonurile care anunţau o potenţială scoatere la vânzare a acţiunilor Opel de către General Motors au ajuns şi la urechea guvernului german, care nu a întârziat să ia atitudine. Cancelarul a cerut oficialilor GM să formuleze cât mai rapid un comunicat prin care să infirme sau să confirme speculaţiile legate de viitorul brandului din Russelsheim. Ulterior, zvonurile au fost infirmate de Karl-Friedrich Stracke, director executiv al Opel.

Printre potenţialii cumpărători ai mărcii din Ruesselsheim se numără şi cei de la Hyundai, spuneau zvonurile respective. Între timp, oficialii Hyundai au negat interesul pentru o asemenea achiziţie. Aceştia nu au dat detalii, dar au specificat doar că "nu sunt interesaţi de Opel". Constructorul sud-corean de automobil doreşte să vândă 500.000 de unităţi pe an în Europa până în 2013. Până în 2015, cei de la Hyundai doresc să deţină o cotă de piaţă de 5% în Europa.

GM a încercat să vândă marca Opel în urmă cu doi ani.

Printre potenţialii cumpărători se numărau mai multe corporaţii importante, iar cei de la Magna-Steyr au fost la un pas de a finaliza achiziţia. Într-un final, General Motors a decis să renunţe la vânzarea mărcii şi să o includă în strategia sa pentru viitor. În 2011, GM aniversează 80 de ani de când deţine marca germană Opel.

Via | Automedia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru