Hyundai pregăteşte un rival pentru Volkswagen Passat CC

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.07.2010
Hyundai va dezvolta în următorii doi ani un sedan coupe, bazat pe actualul i40, capabil să se bată de la egal la egal cu Volkswagen Passat CC.

Esential

140 de cai putere dezvoltă dieselul de 1.7 litri.

La o zi după ce Grupul Volkswagen recunoştea că principalul său rival este Hyundai şi nu Toyota, surse neoficiale anunţă intenţia coreenilor de a lansa un rival pentru actualul Passat Coupe. Berlina sportivă ar urma să aibă la bază actualul i40 şi să se orienteze către clienţii de nişă, care îşi doresc o alternativă mai ieftină decât modelul german.

Coupe-ul cu patru uşi se va inspira masiv din conceptul i-Flow, urmând să fie o materializare completă a noii tendinţe de design Hyundai. Spre deosebire de concurentul său din Wolfsburg, modelul gândit de asiatici va fi mult mai spaţios şi mult mai practic, în special pe bancheta din spate.

Asemeni actualului i40 sau Sonata, berlina coupe va adopta în momentul lansării unitatea diesel de 1.7 litri şi 115, respectiv 140 de cai putere. Fanii motorizărilor pe benzină vor primi o unitate de patru cilindri şi 1.6 litri. Ambele motoare vor fi asistate de cutii automate sau manuale, cu şase rapoarte.

În condiţiile în care noua generaţie a lui Hyundai i40 soseşte în Europa în primăvara anului viitor (varianta break), ne putem aştepta ca derivatul coupe cu patru uşi să sosească cel mai devreme în 2012.

via | automedia

Comentarii (8)

  • dar noua Sonata...
    ..cand ajunge in romania?
    6 2
  • @McLaren
    "..Hyundai i40 soseşte în Europa în primăvara anului viitor (varianta break).." poate avem noroc si tot atunci vine si la noi :)
    6 0
  • omisiune...
    Am uitat sa mentionez varianta berlina.
    Nu de alta dar chiar imi place cum arata exterior si interior.
    6 1
  • @McLaren
    Eu ma astept sa ajung in toamna dupa salonul din Paris. In SUA este lasata de ceva vreme...
    4 0
  • cred ca noul concept de design hyundai e o combinatie tipic asiatica de linii feminine asezonate cu unghiuri drepte, masculine, intr-un mod socant, strident si kitsch. Passat cc e o reusita de design si hyundai va veni doar cu varianta mai ieftina si mai spatioasa. Vw va ramane superior la design si motorizari. La fel cum I30 nu se compara cu golful, desi acolo filozofia de design clasica, de inspiratie germana, ii ajuta. Noile linii sunt prea incoerente in incercarea lor de a parea futuriste.
    1 0
  • Masina chiar arata futurist insa sunt curios cat de mult se va pastra din design-ul acesta cand va apare pe piata. Eu cred ca destul de putin
    1 0
  • gggggg
    xxx
    am condus si vw si hiundai
    daca comparam pret performante hiundai este peste Volkswagen
    pare rau sa zic dar asta e un i30 sau accident cu un 1.5 1.6 este ceva mai performant decat un golf nu decat unul gti sa nu se confunde si preturile sunt diferite .
    salutare si cumparati ce vreti
    3 0
  • ADRIAN FLORARU
    DA CALITATE PRET DIN PUCTUL MEU DE VEDERE DINTRE HYUNDAI SI VW E HYUNDAI CE SA MAI BUNE CA PRET CALITATE SI SPORTIVITATE
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru